SORPRESA AL GP DE VALÈNCIA

Jorge Lorenzo anuncia la seva retirada

«Soc aquí per anunciar que a Cheste faré la meva última carrera i que em retiraré a nivell professional», afirma el tricampió del món

rozas50899982 cheste  valencia  14 noviembre 2019 jorge lorenzo lloroso fo191114163408

rozas50899982 cheste valencia 14 noviembre 2019 jorge lorenzo lloroso fo191114163408

4
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

«Soc aquí per anunciar que a Cheste faré la meva última carrera i que em retiraré a nivell professional». Amb aquestes paraules i amb to emocionat, Jorge Lorenzo, tricampió del món, ha comunicat que posa fi a la seva carrera professional. Ho ha fet en una multitudinària conferència de premsa, acompanyat per bona part dels pilots de MotoGP, i al costat de Carmelo Ezpeleta, màxim responsable del campionat.

«Sempre he cregut que la vida no es redueix només a les motos. Hi ha moltes altres coses a fer i ales quals dedicar-se. No m’ho he pensat gaire, he pensat algunes coses però no he començat a planificar

. M’agradaria prendre’m unes llargues vacances a l’hivern amb sol i platja i quan torni començaré a planificar la meva vida», va explicar el pilot mallorquí molt emocionat.

 

Tot va començar tort

Posa fi, després d’una temporada molt irregular a una carrera amb cinc títols mundials, dos de 250cc (2006 i 2007) i tres de MotoGP (2010, 2012 i 2015), superant els millors pilots de la història, com l’italià Valentino Rossi, al qual va derrotar amb la seva mateixa moto (Yamaha) i a Marc Márquez (Honda), que li va arrabassar el ceptre del 2015.

Lorenzo, que va començar aquesta temporada sense haver-se recuperat del tot de les lesions de l’any passat i, per tant, en unes condicions físiques insuficients per pilotar un poltre tan salvatge com la Honda, que només Márquez converteix en invencible, ha anat acumulant no només caigudes i més lesions, sinó incomprensió per part del seu entorn i, sobretot, una falta enorme d’acoblament a la RC213V, malgrat haver acudit, a meitat de campanya, al Japó, on va passar uns dies perquè el centenar d’enginyers que té allà Honda Racing Corporation (HRC) intentés buscar solucions perquè la moto s’adaptés al seu pilotatge.

Lorenzo, un autèntic «gran»

Després de 17 anys al pàdoc del Mundial, Lorenzo se’n va en el gran premi número 297 i amb una barbaritat de no només cinc títols mundials sinó també 68 victòries (un dels pilots amb més triomfs de la història), 69 ‘pole position’, 37 voltes ràpides en carrera i, sobretot, 152 podis. És a dir, l’home que d’aquí a uns minuts anunciarà la seva jubilació, ha pujat al podi en la meitat de carreres en què ha participat, una conquesta només en mans dels autèntics campions. I és que avui anuncia la seva retirada un dels pilots que més elogis i aplaudiments ha rebut al llarg de les dues últimes dècades per les seves conquestes i, sobretot, per com ho va fer.

La notícia es produeix quan les dues parts implicades en el conflicte, l’equip Repsol Honda i Jorge Lorenzo, semblaven trobar-se en un carrer sense sortida. El president d’Honda, que va dir a Motegi (Japó) fa poc més d’un mes que complirà amb el contracte del mallorquí i que correria amb la seva moto l’any que ve, que no trencaria aquest acord, tot i que ho estava desitjant. I Lorenzo, que no fa gaire, concretament a Phillip Island (Austràlia), va desmentir que volgués retirar-se quan el rumor es va convertir en clamor en el bonic traçat australià.

Zarco, més ben col·locat que Àlex Márquez

Notícies relacionades

La sortida que Lorenzo ofereix a Honda deixa les mans lliures a Alberto Puig, màxim responsable esportiu de l’equip campió del món, per poder preparar la contractació d’un nou company de box per a Márquez en la millor escuderia del campionat. Tot sembla indicar que les proves realitzades a cavall de la Honda del japonès Takaaki Nakagami pelfrancès Johann Zarco, bicampió del món de Moto2 i expilot de KTM MotoGP, han convençut els japonesos i és més que probable que, sense més pilots de MotoGP lliures, el ‘team’ Repsol Honda es conformi amb Zarco. Això sí, existiria una maniobra més atrevida, que seria arrabassar a l’equip campió de Moto2, l’Estrella Galícia 0,0 Marc VDS, el seu recent i flamant campió del món, Àlex Márquez, que acaba de renovar i confirmar que, la temporada que ve, continuarà lluint el número 73 en la seva Kalex.

N’hi ha que considerarien precipitat l’aterratge del «germaníssim» a MotoGP, però el cert és que Àlex Márquez va renovar, fa uns mesos, per seguir a Moto2 perquè no hi havia una MotoGP competitiva lliure. Ara, amb la més que probable retirada de Jorge Lorenzo, la millor moto del món es queda sense pilot i, per tant, podria ser el moment de catapultar el petit dels Márquez, sense pressió, amb serenitat, al costat del seu germà Marc, per acabar convertint-lo en un gran pilot de la màxima categoria. Tots els que envolten Àlex i tots els entesos de MotoGP creuen que el «germaníssim» fa bé a quedar-se un any més a Moto2, però igualment pensen que està preparadíssim per competir amb els grans. Fa la sensació que és el «què diran» el que més frena Alberto Puig i els màxims responsables d’Honda, no pas la incapacitat –que no existeix– que Àlex Márquez sigui –perquè ho serà– un enorme pilot de la categoria regna en els pròxims anys.

Temes:

Jorge Lorenzo