EL GP DE MALÀISIA DE MOTOGP

Márquez persegueix un altre miracle: guanyar solet el títol d'escuderies

Després de proclamar-se campió de pilots i regalar-li un nou títol de constructors a Honda, Márquez vol premiar Repsol amb el ceptre d'escuderies

Repsol Honda està a un punt de Ducati i, dels 408 punts de l'equip japonès, el campió n'ha aconseguit la barbaritat de 375, per 23 de Lorenzo i 10 de Bradl

rozas50642381 phillip island  27 octubre 2019 marc m rquez y su equipo fel191029141641

rozas50642381 phillip island 27 octubre 2019 marc m rquez y su equipo fel191029141641 / Jaime Olivares GGPP2019

4
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Evidentment no és una gesta de la qual la gent, ni tan sols els aficionats més apassionats per les motos, per les carreres, per MotoGP, estigui pendent, però és una gesta que col·locaria encara en un podi superior, molt superior, Marc Márquez (Honda). Els 2.000 habitants del pàdoc de cada GP sí que ho aprecien i, sobretot, ho valoren, i molt: Márquez, que ha guanyat 11 carreres, ha quedat segon cinc vegades i només ha caigut i per tant, deixat de ser puntuat, a Austin (Texas, EUA), on se’n va anar a terra quan era ja líder destacat, pot conquerir, per tercer any consecutiu, gairebé ell solet, bé, no, ell solet, sí, la Triple Corona a l’afegir al títol de pilots, aconseguit a Tailàndia, i al de constructors, conquerit al Japó, el ceptre d’escuderies, el tercer més prestigiós.

375 punts de 408 ¡increïble!

Per poc, per poquíssim, que els seus dos companys d’escuderia li haguessin donat un cop de mà, només un, ni tan sols dos, aquest campionat ja seria del ‘team’ Repsol Honda, però es produeix la circumstància admirable, increïble, que provoca perplexitat, que dels 408 punts que posseeix l’escuderia Repsol Honda, que, a falta de dues carreres, es troba només un punt per darrere de Ducati Team, líder en equips, ¡375!, sí, sí, ¡375!, és a dir, més del 90%, els ha aconseguit, els ha sumat, Márquez, per 23 de Jorge Lorenzo i 10 de l’alemany Stefan Bradl, que va substituir el pentacampió mallorquí en algunes carreres.

Márquez, en solitari, s’ha encarregat d’anar sumant punts per al Mundial de pilots, constructors i escuderies i amb aquests 11 triomfs (Argentina, Espanya, França, Catalunya, Alemanya, República Txeca, República de San Marino, Aragó, Tailàndia, Japó i Austràlia), per cert, els últims cinc consecutius, i els cinc segons llocs (Qatar, Itàlia, Holanda, Àustria i Anglaterra), situar-se a només un punt de la luxosa escuderia de la fàbrica italiana de Borgo Panigale.

Marc Márquez (Honda) és perseguit pel seu company Jorge Lorenzo, en un assaig d’Austràlia. / REPSOL MITJANA

Durant els últims tres grans premis, des que Repsol Honda va sortir 24 punts per darrere de Ducati Team a Motorland (Aragó), on també va guanyar Márquez, l’octacampió de Cervera (Lleida) ha anat reduint la distància que separava la seva escuderia de Ducati: d’aquests 24 punts es va passar a 19 després de guanyar a Tailàndia, a 17 després de vèncer a Motegi i a un després de coronar-se guanyador en el preciós traçat de Phillip Island. És, doncs, tota una gesta increïble, tan enorme i sorprenent que només Márquez pot aconseguir-ho. I si ho aconsegueix provocarà encara més admiració de la que ja li professen al Mundial, ja que haurà guanyat dos pilots com Andrea Dovizioso i Danilo Petrucci, ell solet, sense gairebé ajuda de Lorenzo, que, a Phillip Island, va quedar últim ¡a més d’un minut!, ni Bradl, pilot emprovador de Honda.

Sense ajuda de Lorenzo 

Quan li van preguntar a Austràlia si esperava ajuda de Lorenzo en aquestes dues últimes carreres per aconseguir l’últim títol i, per tant, la renovació de la Triple Corona, per tercera any consecutiu (el 2017, va superar Movistar Yamaha per 70 punts i, l’any passat, a Ducati Team, per 40), Márquez va dir amb enorme sinceritat i preocupació: «El Jorge està passant per un sot gran, molt gran, i, sens dubte, ell és el primer interessat en sortir-ne, per això està contínuament buscant la manera de ser més ràpid. Quan aconsegueixes anar ràpid, disfrutes moltíssim pilotant una MotoGP, però quan vas lent, pateixes molt, molt. Sé que tant Honda com el Jorge estan treballant dur per trobar la direcció que vol el Jorge».

Notícies relacionades

I sobre la possibilitat que aconsegueixi el seu tercer títol de la temporada, el campioníssim català va afegir: «Nosaltres a l’altre costat del box estem fent, sí, una gran feina, allà hi ha els 16 podis en 17 carreres, per donar sempre el cent per cent. Aquesta és una moto molt, molt, competitiva. És una moto que guanya, que funciona i continuarem així perquè encara no sabem què passarà l’any que ve en termes de competitivitat respecte a les altres motos».

«Som molt a prop, sí»

A l’insistir-li si es veu capaç d’aconseguir aquesta Triple Corona, de nou, en solitari, Márquez va afegir: «¿Que si podem guanyar aquest títol?, bé, estem a un punt ¿no?, mai havíem estat tan a prop, però està molt, molt, difícil, molt. Diumenge, a Sepang, amb les dues llargues rectes que hi ha, la Ducati anirà molt bé. I a més pot ser que plogui i les dues Ducati també es comporten bé en aquestes condicions, tot i que a València... bé, depèn, depèn, acumulem tres carreres retallant i aquest títol, que el vull, sí, el vull, representa un al·licient més. De tota manera, la meva feina d’aquest any ja està feta».

Temes:

Marc Márquez