EL GP D'AUSTRÀLIA DE MOTO3

El 'mallorquí' Dalla Porta, nou campió del món

El pilot italià d'Honda, de 22 anys, que viu i s'entrena a Palma de Mallorca, guanya el gran premi de Phillip Island i conquista el ceptre de Moto3

El valencià Canet, que va caure de nou, no va poder impedir que Dalla Porta culminés un impressionant final de temporada a Austràlia, amb 10 podis

rozas50601209 leopard racing team moto3 rider lorenzo dalla porta of italy191027035936 / PETER PARKS

1
Emilio Pérez de Rozas

El Mundial de motociclisme ja té el seu segon campió de la temporada. Si Marc Márquez (Honda) es mereixia convertir-se en campió amb tots els honors abans d’hora, és a dir, a Tailàndia, quatre carreres abans del final,l’italià Lorenzo Dalla Porta (Honda), resident a Palma de Mallorca, també es mereixia (malgrat l’enorme oposició que ha tingut, en especial per part de l’irregular Aron Canet (KTM), que avui al Gran Premi d’Austràlia, que se celebra a Phillip Island, ha tornat a caure, ell solet), aconseguir la glòria abans d’arribar a Cheste (València). Ja només queda per decidir-se el títol de Moto2, que té, com a principal i gran favorit,Àlex Márquez (Kalex).

Dalla Porta, de 22 anys, nascut a la població italiana de Prato, a la Toscana, a prop de Florència, ha dominat el campionat amb 10 podis en 16 carreres, entre aquests les seves tres victòries a Alemanya i, en els dos últims diumenges decisius, a Motegi (Japó) i Phillip Island (Austràlia). Dalla Porta, que compleix el seu cinquè any al Mundial i s’ha proclamat campió en la seva carrera núm. 71 (ara farà el salt a Moto2), ha reconegut que «volia aconseguir la glòria, com a poc al podi, i, per descomptat, guanyant, ja que m’importava molt poc que Canet hagués caigut, jo havia de fer carrera i ser campió guanyant».

Un campió de gran nivell

La carrera, en efecte, va quedar en mans de Dalla Porta quan Canet, a la quarta volta, va perdre, solet, el control de la seva KTM. A partir d’aquí, Dalla Porta, que ja era al capdavant del nombrosíssim (van arribar a ser 20 pilots lluitant pel podi), es va proposar dominar la carrera i finalment vèncer, escortat a l’última volta, sobre la mateixa línia de meta, pel seu company d’equip, l’andalús Marcos Ramírez (Honda), que arrencava des de la ‘pole’ i va completar de nou un doblet espectacular de l’equip Leopard, considerat el millor del Mundial.

Dalla Porta fa uns anys que viu i resideix a Palma de Mallorca, s’entrena amb Izan Guevara, campió de l’European Talent Cup, a les ordres de Dani Vadillo, un dels principals mentors de Joan Mir, campió de Moto3 el 2017 i actualment company d’equip d’Àlex Rins a Suzuki.