EL GP D'AUSTRÀLIA DE MOTO2

Àlex Márquez falla a la seva primera 'pilota de partit'

El líder del Mundial de Moto2 acaba vuitè al circuit de Phillip Island i veu reduït el seu avantatge sobre el suís Thomas Luthi a 28 punts

«No estic pilotant fi, solt, com a meitat de temporada, però a Sepang, diumenge que ve, podem arreglar-ho», reconeix Márquez

rozas50583769 team eg 0 0 marc vds moto2 rider alex marquez of spain looks191027043034

rozas50583769 team eg 0 0 marc vds moto2 rider alex marquez of spain looks191027043034 / PETER PARKS

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

El català Àlex Márquez (Kalex) ha desaprofitat la primera ‘pilota de partit’ que tenia al Gran Premi d’Austràlia, que se celebra a Phillip Island, per ser campió de la categoria de Moto2, però se sent amb forces i «molt esperançat» de poder celebrar-ho,diumenge que ve, al rapidíssim circuit de Sepang (Malàisia). El ‘germaníssim’, que va acabar en la vuitena posició en una carrera guanyada i dominada per les dues KTM oficials del sud-africà Brad Binder, guanyador, il’espanyol Jorge Martin, va veure com el seu màxim rival, el veterà pilot suís Thomas Luthi (Kalex), de 33 anys, acabava tercer i reduïa la diferència amb el líder i encara favorit a 28 punts. Si Márquez guanya o queda per davant de Luthi a Sepang, es proclamarà campió.

La carrera va ser, sens dubte, un cúmul de problemes per a Márquez, que en el quart revolt ja va estar a punt de ser tirat per un voluntariós i rapidíssim Iker Lecuona, com també al llarg de la baralla mantinguda amb un nombrós grup de set pilots més, Tetsuta Nagashima també va poder haver destruït la seva carrera en més d’un avançament «excessivament agressiu i il·lògic», com va reconèixer, sense ganes de polèmica, per descomptat, el mateix líder del Mundial.

La prova ha estat dominada de forma escandalosa per les dues KTM oficials, que estan fent un gran final de temporada, i d’això s’ha aprofitat avui Márquez, ja que si Luthi guanya les possibilitats del ‘germaníssim’ haurien patit a Phillip Island un cop dur, va acabar amb el líder del ‘team’ Estrella Galícia 0,0 MDS en la vuitena posició. Com va dir el seu mànager, Emilio Alzamora, «millor això que buscar més i caure».

«La veritat és que no estic pilotant com a meitat de temporada, quan vaig guanyar carreres. No diré que em sento tenallat, no és tant així, però hauria de deixar-me anar més. Avui, sens dubte, ha sigut, en aquest sentit, un dia molt complicat, ja que estava posat en un grup en què l’agressivitat era patent i, sobretot, envoltat de pilots que no tenien res a perdre si se la jugaven en cada revolt», va explicar Márquez, visiblement afectat pel resultat, però ansiós de viatjar ja a Kuala Lumpur per afrontar el que podria ser el GP de la seva vida.

Una carrera molt recargolada

«Ha sigut, en total, un cap de setmana molt dur i difícil», va explicar Márquez. «La carrera ha començat amb un enorme perill al quart revolt, quan per poc em treuen de la pista, i després m’he posat en un grupet amb Lorenzo Baldassarro, Stefano Manzi, Iker Lecuona, Remy Gardner, Tetsuta Nagashima, Marcel Schrotter i Nicolo Bulega, en què tots pilotaven sense concessions».

«Al final, seguim líders, continuem puntuant, hem d’analitzar serenament la carrera, aprendre dels errors i arribar a Sepang amb ganes de guanyar, que és el que millor ens vindria per ser campions». El català va reconèixer que durant tota la carrera ha temut que algun dels seus rivals en aquest grupet el tirés a terra. «Crec, insisteixo, que no estic del tot fi i, a l’arribar a circuits complicats, amb dies difícils pel temps, no anar fi sobre la moto, fa que perdis algunes dècimes per volta sobre la moto i no prenguis tants riscos», va continuar explicant Márquez.

Aspiracions intactes

Notícies relacionades

«Encara continuem depenent de nosaltres mateixos, com ha sigut al llarg de la temporada i, per tant, tant la moto com l’equip i jo hem de treure el millor de nosaltres mateixos, cosa que estic convençut que passarà a Malàisia fent un cap de setmana de 10», va afirmar per acabar Márquez, que va insistir que «tothom sap com de difícil és tancar un Mundial i més en una categoria tan, tan igualada com Moto2. L’important és que continuem tenint oportunitats de ‘campionar’ en cada gran premi i, sobretot, que aquestes oportunitats depenguin de nosaltres i de res més».

Mundial de Moto2: 1. Àlex MÁRQUEZ (Espanya), 242 punts; 2. Thomas LUTHI (Suïssa), 214; 3. Brad BINDER (Sud-àfrica), 209; 4. Jorge NAVARRÈS (Espanya), 199 i 5. August FERNÁNDEZ (Espanya), 192.