EL GP D'AUSTRÀLIA DE MOTO2

Àlex Márquez creu que serà «molt difícil» guanyar el títol a Austràlia

«Les condicions duríssimes en les quals hem entrenat i tants rivals perseguint-me, em fan pensar només en la carrera», reconeix el lider de Moto2

Luthi (a 36 punts), Augusto (a 42), Navarro (a 48) i Binder (a 50) pensen posar-li la victòria difícil al 'germaníssim', que només vol augmentar l'avantatge

rozas50568670 team eg 0 0 marc vds moto2 rider alex marquez of spain sits 191026060851

rozas50568670 team eg 0 0 marc vds moto2 rider alex marquez of spain sits 191026060851 / PETER PARKS

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Tothom sap que difícil que és tancar un partit de tennis, de futbol o de bàsquet. Tothom sap tot el que costa acabar conquerint una victòria i, no diguem ja, tot un títol del món. Així que el català Àlex Márquez (Kalex), lider gairebé durant tot l’any del Mundial de Moto2 i vencedor de cinc carreres (Le Mans, Mugello, Montmeló, Sachsenring i Brno), posseïdor de nou podis en 16 carreres, no té pressa per tancar el títol de la categoria intermèdia i sí per sobreviure, com ja va passar, fa set dies, a Motegi (Japó), on va ser sisè, a un cap de setmana duríssim i molt, molt, recargolat.

«El temps ha sigut horrible. Lluvia, vent tremend i condicions duríssimes, així que tots sortirem a pista amb molts dubtes», explica Márquez, que demà (03.20 hores, DAZN) ocuparà la sisena plaça de la graella de sortida («segona fila, un èxit, bon resultat»), gràcies a la sanció que li han imposat al’anglès Sam Lowes, que avui ha acabat sisè, per davant d’Àlex, però que ha sigut penalitzat per haver provocat un accident ahir als lliures.

Córrer, córrer i després mirar

Márquez, que espera acabar de posar la seva moto a punt al ‘warm-up’ de demà, assegura que, en cap moment, li està donant volta a la possibilitat de conquerir el títol demà a Phillip Island. «No ho penso ara perquè el plantejament de carrera m’ocupa molt espai al cap, hem d’arreglar algunes coses i, a més, tots estem ficats en un mocador. Així que correré sense deixar-me res perquè, aquí, a Phillip Island, si contemporitzes, igual acabes el 20, doncs cal anar molt, molt, de pressa per mantenir-te al grup de cap». Això sí, una vegada acabada la carrera, mirarà la classificació i tant de bo hagi augmentat el seu avantatge sobre el segon o resulti que som campions, tot i que ho veig complicat».

Notícies relacionades

El lider de Moto2 està satisfet perquè, a més de sortir a les dues primeres files, té els seus dos immediats perseguidors a la general, el veterà suís Thomas Luthi (segon del Mundial, a 36 punts) i l’espanyol Augusto Fernández (tercer, a 42), un parell de files darrere d’ell. «Però, això sí, davant tinc els altres dos que em persegueixen al campionat, ja que Jorge (Navarro, 4t, a 48 punts) i Brad (Binder, 5è, a 50) arrenquen des de les dues primeres posicions. No em preocupa, ja que, al final, podem ajuntar-nos tots i és allà on començarà la batalla i on no podrem dubtar».

KTM i Speed UP, molt veloços

No fa falta dir que, per proclamar-se campió, Àlex Márquez ha d’acabar la carrera amb 50 punts d’avantatge sobre Luthi, Fernández, Navarro i Binder, com podran comprovar una missió complicada, fins i tot guanyant la carrera, cosa molt difícil donat la potència, en aquest ràpid circuit, que estan demostrant les KTM (Brad Binder i Jorge Martin, cinquè a la graella) i les Speed UP (Navarro i Fabio Di Giannantonio, quart a la graella).