EL GRAN PREMI DE MOTEGI

Àlex Márquez es fabrica la seva primera 'pilota de partit' per a Austràlia

El 'germaníssim' acaba sisè al Japó, però ja pot proclamar-se campió a Phillip Island, diumenge que ve, ja que compta amb 36 punts més que Luthi

El valencià Aron Canet (KTM) cau a la carrera de Moto3, guanyada per l'italià Dalla Porta, i gairebé perd totes les seves possibilitats d'aconseguir el ceptre

rozas50458171 motegi  japan   18 10 2019   spanish moto2 rider alex marque191020071409

rozas50458171 motegi japan 18 10 2019 spanish moto2 rider alex marque191020071409 / TORU HANAI

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

La cara i la creu del Gran Premi del JapóÀlex Márquez (Kalex, Moto2) ha confirmat les seves aspiracions al títol a l’acabar sisè, després d’una duríssima carrera, i s’ha fabricat la seva primera ‘pilota de partit’ per al Gran Premi d’Austràlia, que es disputa diumenge que ve al preciós traçat de Phillip Island, mentre el valencià Aron Canet (KTM, Moto3), amb una caiguda absurda quan quedaven set voltes per al final del gran premi, ha perdut, tot i que no matemàticament, és clar, les seves possibilitats de coronar-se rei de la petita cilindrada.

El ‘germaníssim’ es presentarà a Austràlia amb 36 punts més que Thomas Luthi, avui segon, després de l’italià Luca Marini, germanastre de Valentino Rossi, cosa que li permetrà conquistar el títol si obté 14 punts més que el veterà pilot suís, tot i que també haurà de vigilar els altres dos espanyols que aspiren a la corona, Augusto Fernández, ara a 42 punts, i Jorge Navarro, ja a 48. Pel que fa a Canet, segueix segon del Mundial de Moto3, però ja a 47 punts del’italià Lorenzo Dalla Porta (Honda), guanyador avui, a Motegi, que tindrà prou d’acabar per davant d’Aron per coronar-se nou rei de la cilindrada.

Àlex Márquez, feliç

«Només puc dir que ha sigut un cap de setmana molt complicat que hem salvat bé, amb bona nota, tot i que, per descomptat, pel que fa a la carrera el nostre pla era acabar, sens dubte, molt millor que la sisena posició», va comentar un més que satisfet Àlex Márquez, que reconeixia haver patit problemes mecànics ja que, al final, han fet lleugers retocs a la moto que no han funcionat en carrera. «Em faltava estabilitat a la roda posterior, adherència en meitat del revolt, ja que quan donava gas la roda no responia com de costum».

El ‘germaníssim’, a qui no li agrada Motegi, però on va obtenir la seva primera victòria, reconeix que «hem tret petroli d’una situació molt delicada. Primer, juntament amb una salvada, encara més important que la d’ahir, ja que ja érem en carrera, que ens ha permès mantenir la calma i treure el millor de nosaltres. He forçat moltíssim, tot i que molts puguin pensar que he corregut en ‘mode títol’, no, no, i ara, si hagués corregut pensant en el títol hauria acabat, tranquil·lament, dècim».

Canet critica KTM

El petit dels Márquez celebra comptar amb la primera ‘pilota de partit’ a Austràlia «tot i que és, sens dubte, molt tortuosa i complicada» i afirma que «el que hem de fer és analitzar-ho tot bé aquest cap de setmana per poder donar un altre pas petit a Phillip Island. Hem volgut ser massa perfectes i, potser, aquesta vegada ens hem equivocat en el disseny o el canvi que hem fet a la moto a última hora».

Canet, d’altra banda, només trobava una explicació a haver-se acomiadat «gairebé, ja que no renuncio a continuar lluitant» del títol. «L’explicació és que mai hem tingut una moto competitiva per lluitar pel títol, ja que la nostra KTM és molt inferior, molt, a l’Honda, especialment l’Honda de l’equip Leopard en què corre Lorenzo (Dalla Porta, guanyador avui i líder del Mundial), ja que avui he hagut de continuar recorrent a frenades bèsties per poder estar amb el grup davant. I és clar, quan arrisques tant, tant, tant, per recuperar als revolts el que perds a les rectes acaba passant el que ha passat, un error i a terra».

Notícies relacionades

Mundial de Moto2: 1. Àlex MÁRQUEZ (Espanya), 234 punts; 2. Thomas LUTHI (Suïssa), 198; 3. August FERNÁNDEZ (Espanya), 192; 4. Jorge NAVARRÈS (Espanya), 186 i 5. Brad BINDER (Suráfrica), 184.

Mundial de Moto3: 1. Lorenzo DALLA PORTA (Itàlia), 229 punts; 2. Aron CANET (Espanya), 182; 3. Tony ARBOLINO (Itàlia), 161; 4. Marcos RAMÍREZ (Espanya), 144 i 5. John McPHEE (GB), 136.