ADMIRACIÓ MUNDIAL PER L'OCTACAMPIÓ

Dovizioso suggereix que Márquez s'agafi un any sabàtic

El subcampió del món de MotoGP considera que, ara com ara, resulta gairebé impossible derrotar Márquez, que ha guanyat en intel·ligència i estratègia

Rossi, que lamenta haver perdut dos títols i que n'hi traguessin un altre, està convençut que Márquez no tardarà a arribar als seus nou títols

rozas45509508 tailandia marc m rquez  honda  y andrea dovizioso  ducati  f191007223255

rozas45509508 tailandia marc m rquez honda y andrea dovizioso ducati f191007223255

4
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

La veritat és que, al marge de la seva admirable i admirada temporada (15 carreres, 14 podis, 9 victòries i 5 segons llocs), els rivals del nou i flamant octacampió Marc Márquez (Honda), el pilot més jove de la història en acumular vuit ceptres mundials (26 anys i 231 dies), han llançat sempre floretes sobre el noi de Cervera (Lleida). Però sí, diumenge passat, després de la seva última exhibició a Buriram (Tailàndia), on es va proclamar, de nou, campió guanyant, sense necessitat, va rebre la felicitació de tots els seus companys de la graella de MotoGP.

La sentència de Dovizioso

El primer que va llançar la idea per provar d’aconseguir un títol o que Márquez no domini de la manera devastadora que domina és el seu màxim rival en els tres últims anys, l’italià Andrea Dovizioso (Ducati), que, probablement, tornarà a repetir, per tercer any consecutiu, subcampió del món tot i que Àlex Rins (Suzuki) va dir, abans de la carrera de Buriram, que anava per ell, però diumenge va haver de conformar-se a quedar darrere de l’italià. Doncs bé, la idea que va llançar ‘Dovi’ és que «algú, no sé, algun de vosaltres –va comentar mirant els periodistes espanyols—li proposi que es prengui un any sabàtic. Sí, de veritat, algú hauria de proposar-l’hi».

I és que Dovizioso, que fa ja molts grans premis (ell va dir que des de Barcelona) va donar per perdut el títol, va considerar que «el que està fent el Marc aquest any és increïble, la seva temporada és tremenda i, per descomptat, hem de felicitar-lo, ja que, a excepció de la caiguda a Austin (Texas, EUA), ha estat sempre al podi, perdó, o ha guanyat o ha quedat segon, cosa que és impressionant».

El francès Fabio Quartararo (Yamaha) conversa amb Marc Márquez (Honda), a la zona mixta del circuit de Chang, a Buriram (Tailàndia), després d’un dels grans duels de l’any, resolt en l’última corba. / AFP / GEMUNU AMARASINGHER

‘Dovi’, a més, considera que «és molt difícil guanyar el Marc, ja que ha guanyat en intel·ligència i, sobretot, calcula de meravella el que ha de fer a la pista els diumenges. Coneix a la perfecció els seus límits i els de la seva moto. Ha caigut menys que mai i, molt menys, en carrera». Els números reforcen els comentaris de ‘Dovi’, que es porta molt bé amb Márquez, que, el 2017, va acabar superant l’italià per 37 punts; l’any passat, van ser 76 i, aquest any, que encara no ha acabat, n’hi treu ja 110.

Una cosa semblant, molt semblant, va comentar Valentino Rossi en persona (Yamaha), que està ja, ¡atenció a la dada!, en sisena posició del Mundial, a 180 punts del ja campió Márquez. És a dir, Márquez podria quedar-se a Cervera, no córrer al Japó, Austràlia, Malàisia i València (100 punts) i acabaria la temporada encara amb 80 punts (més de tres victòries) sobre el ‘Doctor’, que complirà el seu desè any sense ‘el desè’. Rossi fa dos anys i escaig, des d’Holanda-2017, que no guanya.

Valentino Rossi, resignat

Rossi va reconèixer que està convençut que «a Márquez, que ha protagonitzat la temporada gairebé perfecta, no li costarà res arribar als meus nou títols. És clar que jo en vaig perdre dos i me’n van treure un. Si hagués sumat aquests tres, ho tindria més difícil. Però, sí, Márquez és jove, té només 26 anys, i arribarà als meus nou títols, per descomptat.» Això sí, per desviar l’atenció, el ‘Doctor’ es va entretenir, mirant els periodistes espanyols presents a Buriram, a dir-nos que el que li encanta «és el duel que es presenta, l’any que ve, a Moto2, entre el meu germà Luca i Àlex Márquez». I, sí, tots vam somriure perquè era un truc més de Rossi per desviar la seva atenció sobre el tremend protagonisme que Marc li ha arrabassat i la seva temporada admirable.

Notícies relacionades

I ja que parlem de màxims rivals de Márquez, diguem que el fabulós Fabio Quartararo, de 20 anys, el millor ‘rookie’ en temps, el millor principiant des de l’aparició i explosió de Márquez el 2013, va reconèixer la seva admiració pel Marc. «Una vegada més, he tornat a suportar el seu atzar durant 24 voltes i, una vegada més, m’ha guanyat en l’última. M’enorgulleix i em fa mal alhora, però em sento tremendament feliç. Lluitem contra el millor. ¿Què es pot dir del Marc? ¿Que ha fet una temporada de 9.9, per treure-li alguna cosa per la seva caiguda als EUA?, doncs això cal dir. El que fa és increïble. ¿Com se’l pot vèncer?, treballant encara més del que treballo. I ho faré».

Viñales demana ajuda a Yamaha

Aquest és, sens dubte, el discurs de Mavercik Viñales, de nou tercer, com a Misano, de la carrera. «Per intentar guanyar el Marc, que ho ha fet tot perfecte, ja que ha dominat el Mundial amb una gran regularitat, la primera que ha de millorar és Yamaha, oferint-nos una moto millor de la que tenim. I sé que estan en això. Crec que, en aquest sentit, en el tema mecànic estem encara un o dos passos per darrere d’Honda. I, sí, nosaltres, els pilots de Yamaha, no hem d’abaixar els braços i treballar encara més del que ho fem».