EL GP D'HOLANDA DE MOTOGP

Lorenzo té una espectacular caiguda i es perdrà la carrera de diumenge a Assen

El pentacampió mallorquí va ser traslladat a un hospital on es va determinar que va patir una fractura estable de la vèrtebra T6

El pilot de l'equip Repsol Honda va abandonar atordit i lesionat la pista holandesa sense haver fet bons temps

zentauroepp48836860 jorge lorenzo190628184948

zentauroepp48836860 jorge lorenzo190628184948

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

El pentacampió mallorquí Jorge Lorenzo continua amb la seva mala ratxa en la dura i dificultosa primera temporada als comandaments de la poderosa Honda RC213V, amb la quall’heptacampió català Marc Márquez ha guanyat cinc dels últims títols mundials de MotoGP. No podrà córrer diumenge que ve perquè pateix "una fractura estable de la vèrtebra dorsal T6".

Avui, en el primer entrenament d’Assen, ha tingut la sisena caiguda de la temporada, un altre cop espectacular. Només produir-se la caiguda va ser traslladat a l’hospital, on ja es va informar que no podria participar en la segona sessió del dia. Tres hores més tard, l’organització anunciava que Lorenzo no podria participar diumenge.

"Jorge ha tingut una caiguda d’alta energia, ha caigut molt malament. Quan ha arribat aquí estava atordit, lleugerament desorientat i certament molt inestable", havia dit el doctor Ángel Charte, que va ser el primer a explorar el pilot.

Lorenzo fins i tot va arribar a viatjar al Japó per analitzar amb els enginyers d’Honda Racing Corporation (HRC) –el departament de competició que precisament avui, a Assen (Holanda), ha complert 60 anys de triomfs en la competició del món del motor– els seus problemes d’adaptació a la moto. Avui ha patit, en la primera sessió del GP d’Holanda, la sisena caiguda de la temporada, en la qual ha destrossat la moto quasi del tot, i amb què s’ha fet més malbé del que ja estava.

Trasllat a un hospital

El mallorquí, que ha rodat per la sorra després de patir un fort impacte al costat dret del cos –que va quedar molt tocat amb la caiguda al test del dilluns posterior al GP de Catalunya, a Montmeló– s’ha aixecat atordit, mig coix, caminant lentament mentre l’ajudaven els comissaris de pista.

“L’accident ha sigut fort, s’ha fet un bon cop al pit i a l’esquena” (Alberto Puig)

Després de reposar assegut als pneumàtics d’aquest revolt, va ser traslladat a l’hospital del popular circuit d’Assen, considerat per tothom com la catedral del motociclisme mundial, on, segons el doctor Ángel Charte, es va decidir "fer-li una revisió completa en un centre mèdic d’Assen". Va ser al centre mèdic d’Assen on van descobrir que tenia danyada la sisena vèrtebra i per això el van traslladar immediatament a un hospital, ja més gran i més ben dotat, de Groningen, la ciutat més gran de l’entorn. 

Un altre cop sobre la lesió

Notícies relacionades

 “El problema és que aquesta caiguda agreuja una mica més la seva condició física, que ja era una mica precària després de la caiguda al test de Montmeló”, va convenir Alberto Puig, team mànager d’HRC. “L’accident ha sigut fort, s’ha fet un bon cop al pit i a l’esquena. El motiu del trasllat a l’hospital és simplement per descartar possibles lesions en altres òrgans", va reblar Puig en primera instància. Tot sembla indicar que al tractar-se de dos grans premis seguits, Assen (Holanda) i Sachsenring (Alemanya), d’aquí a nou dies, serà materialment impossible que el pentacampió mallorquí estigui, divendres que ve, a la pista alemanya, tot i que miracles més grans s’han vist.

Després que Honda li fabriqués uns suports especials en les extremitats del dipòsit de la moto per poder fer més força en les corbes, Lorenzo ha estrenat, a Holanda, dos suports nous a les puntes del carenat amb els quals podrà manejar millor amb els genolls la moto. Malgrat tot, els seus temps mentre estava a pista no eren gaire bons.

Temes:

Jorge Lorenzo