IMPRESSIONS DEL TRICAMPIÓ MALLORQUÍ

Lorenzo: "Marc i jo ens empenyerem l'un a l'altre"

L'expilot de Ducati fa una primera valoració del seu aterratge a l'equip Repsol Honda, flamant posseïdor de la triple corona del 2018

"El que més m'ha sorprès d'Honda és l'enorme capacitat que té per donar-te el que demanes de seguida", comenta el pilot mallorquí

clip entrevista jorge cast / periodico

5
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Tant el català Marc Márquez (Honda), cinc vegades campió del món de MotoGP els últims sis anys i heptacampió, com el mallorquí Jorge Lorenzo (Honda), tricampió del món de la màxima categoria amb Yamaha i pentacampió, comencen a adquirir la millor forma física possible després de les dues operacions a què es van sotmetre, el mes de desembre passat, un a l’espatlla esquerra i l’altre al peu dret. Mentrestant, la factoria alada, actual campiona del món de tot, de constructors i escuderies, amb el patrocini de Repsol, prepara la moto amb què els dos grans campions afrontaran la nova temporada, els primers assajos de la qual es faran, del 6 al 8 de febrer, al circuit malai de Sepang.

Amb cinc títols de campió del món, 11 temporades a MotoGP, 282 carreres i 31 anys, Lorenzo estrena aquest 2019 amb un nou repte en la seva carrera esportiva a l’incorporar-se a l’equip Repsol Honda. Falten poc més de dos mesos per a l’inici del Mundial a Qatar i el pilot mallorquí inicia l’any amb la seva primera entrevista, en què repassa les seves primeres sensacions al manillar de l’Honda RC213V, cosa que significa per a ell pertànyer a la millor escuderia del Mundial de MotoGP i els seus objectius per al curs que ve. Aquestes són les seves paraules després de vestir per primera vegada els colors de l’equip Repsol Honda.

Recuperació de Márquez i Lorenzo

Mentrestant, a Cervera (Lleida), en companyia del seu germà Àlex; el seu espàrring a la pista, José Luis Martínez; el seu preparador físic Genís Cuadros, i el seu fisioterapeuta Carlos J. García, Márquez intenta accelerar la recuperació d’una delicadíssima doble intervenció quirúrgica a l’espatlla esquerra, que li va sortir de lloc, la temporada passada, més de 20 vegades, cosa que va provocar la preocupació, en silenci, de tot l’equip, però que no va impedir que el jove català repetís títol, quan encara faltaven tres grans premis per al final.

Any nou, nous colors. ¿Com se sent? Personalment, els colors en si mateixos ja m’agraden. Els meus colors preferits sempre han sigut el blanc, el vermell i el negre, i ara s’hi afegiria també el taronja. Són colors que representen èxit, moltíssimes victòries i molts campionats aquests últims 25 anys. Estic molt orgullós de pertànyer a aquesta família i poder aportar el meu gra de sorra perquè l’equip sigui encara més potent.

¿Què significa per a vostè pertànyer a l’equip Repsol Honda? Si parlem del Repsol Honda, possiblement és l’equip més premiat de la història. El que té més victòries i campionats. Potser és, per comparar-lo amb un equip de futbol, com un Barça o Reial Madrid. No hi ha cap equip amb més títols i més importància en l’àmbit mundial que aquest.

¿Quines van ser les seves sensacions la primera vegada que va provar la nova moto? Venia d’una moto completament diferent, una moto molt gran i molt alta –potser un mica massa gran per a la meva estatura–. L’Honda, pel que fa a dimensions, em venia millor. És una moto més compacta, més petita i baixa, amb què arribo millor a terra. Em vaig sentir una mica més segur a l’hora d’entrar als revolts, perquè com més a prop del terra estàs, més confiança tens. La primera impressió va ser positiva i vaig veure-hi molt potencial.

Jorge Lorenzo, durant la gravació de la primera entrevista que concedeix com a pilot Repsol Honda. / REPSOL HONDA MEDIA

Quan va baixar de l’Honda per primera vegada, ho va fer amb un gran somriure. ¿Què pensava quan va entrar al ‘box’ de Repsol Honda? En aquells moments, no pots enganyar, la teva cara parla per si sola. És tot molt emocionant, molt nou i ho disfrutes molt. I, a més, si les sensacions són bones, encara es percep més en la teva expressió.

Dels entrenaments de València als de Jerez, ja va provar algunes modificacions a la seva moto. ¿Com va ser? Una de les coses que més em va impressionar va ser aquesta capacitat de reacció que té l’equip Repsol Honda a donar-te el que demanes. Ho tenia bastant clar, Honda va prendre nota de totes les meves indicacions i al cap de pocs dies ho van tenir tot preparat i vam tenir un dipòsit gairebé al cent per cent al meu gust.

Ha dit que aprendria de Marc Márquez però que ell també ho faria de vostè. ¿Què creu que li pot aportar Marc i què li pot aportar a ell? Tots els pilots tenim els nostres punts forts i els nostres punts febles. Marc també els té. Jo intentaré aprendre de les seves fortaleses com ell també suposo que intentarà aprendre de les meves. D’aquesta forma ens empenyerem l’un a l’altre; jo voldré batre'l i ell voldrà batre’m, i això sempre fa créixer el nivell de l’equip i ajuda a aportar nous aspectes tècnics a la moto.

"Jo voldré batre Marc i ell voldrà batre’m, i això sempre fa créixer el nivell de l’equip i ajuda a aportar nous aspectes tècnics a la moto"

Jorge Lorenzo

Piloto oficial de l’equip Repsol Honda, campió del món de MotoGP

Notícies relacionades

El 2019, l’equip Repsol Honda fa 25 anys i Repsol arriba als 50 anys en el món de l’esport. ¿Què et diuen aquestes dues xifres? 25 anys són molts anys. Justament, quan Repsol va començar a patrocinar l’equip Honda l’any 1995, jo vaig començar a veure les curses de motos per televisió. Recordo molt les lluites de Harada i el meu ídol Biaggi en 250 cc, però també aquelles curses de 500 cc entre Crivillé i Doohan, quan Rossi va fitxar pel Repsol Honda o quan Nicky Hayden va guanyar el Mundial el 2006. Es tracta d’un equip superexitós, amb moltíssimes victòries i títols mundials, i ara tindré l’honor i el plaer de poder pertànyer-hi. I 50 anys, no sé ni què dir-te. Són moltíssims. Crec que Ángel Nieto va ser un dels primers esportistes que Repsol va començar a patrocinar. Va ser el pioner a Espanya, el que va impulsar aquest esport en aquest país i és impressionant que Repsol ja fos present en aquella època recolzant-lo.

El dia 23 de gener es presenta l’equip a Madrid, ¿com espera aquell dia? La presentació serà molt especial per a mi. Crec que està generant molta expectació perquè són dotze títols mundials i moltes victòries junts en el mateix equip. I, sobretot, hi ha molt talent i molta velocitat en l’equip més premiat de la història. L’expectació i l’optimisme que es respiren actualment són molt grans i aquell dia ens ho passarem bé.

Temes:

Jorge Lorenzo