MUNDIAL DE MOTOGP

Esgarrifós accident de Lorenzo, a Tailàndia, sense conseqüències greus

La Ducati del tricampió de MotoGP ha llançat pels aires el pilot mallorquí, a gairebé 150 quilòmetres per hora

L'equip italià analitza si la moto ha tingut cap avaria i el pilot assegura estar "bé" després de l'espectacular vol

rozas45343754 deportes tailandia   caida  de  jorge  lorenzo181005105347

rozas45343754 deportes tailandia caida de jorge lorenzo181005105347

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

“Bé, bé, gràcies, estic bé”, s’ha sentit dir a Jorge Lorenzo als micròfons de Movistar MotoGP TV al sortir de la clínica mòbil del circuit Chang, de Buriram, a Tailàndia, on el mallorquí Jorge Lorenzo (Ducati) ha patit, quan encara quedaven 15 minuts dels segons entrenaments lliures del nou Gran Premi de Tailàndia, un esgarrifós accident quan la seva moto, pel que sembla després de bloquejar-se la roda posterior, l’ha escopit per sobre de la cúpula de la Desmosedici i el tricampió mallorquí s’ha estavellat contra l’asfalt mentre la moto es destrossava fent voltes de campana gairebé sense fi, ja que l’accident sembla que s’ha produït a 150 kms/h, malgrat que Lorenzo ja estava reduint marxes per fer el revolt.

Afortunadament, Lorenzo, que de seguida s’ha incorporat, s’ha assegut sobre l’escapatòria de la pista tailandesa i s’ha interessat pel peu dret, un parell de dits del qual es fa fracturar arran de l’accident en el primer revolt del GP d’Aragó, quan va acusar Marc Márquez (Honda) d’haver-lo arraconat i habver-lo portat a la part bruta del traçat i, quan ell va obrir gas desesperadament, se’n va anar a terra.

Revolt després d’una llarga recta

Lorenzo, que figurava en setena posició, a 8 dècimes de segon de Márquez, en aquell moment, el millor crono (al final, el millor temps l’ha fet Andrea Dovizioso, company de Lorenzo), ha patit la caiguda quan anava reduint velocitats per, després d’una de les rectes del traçat de Chang, traçar el revolt 3 de dretes. Just en aquell moment ha semblat sentir-se, a través d’una de les càmeres ‘on board’ de la Ducati, com si el motor o la roda posterior es bloquegés, malgrat que els responsables de l’equip italià han comentat, al cap de pocs minuts, que creien que la moto no havia patit cap contratemps tècnic i, molt menys, la ruptura del motor.

El cert és que tothom s’ha tranquil·litzat quan ha sentit Lorenzo sortir de la clínica mòbil del circuit tailandès amb bona cara, adolorit, és clar, i sense saber si demà podrà continuar corrent, però queda obert el dubte sobre el que ha passat, ja que la possibilitat que hi hagués alguna taca d’oli a la pista en aquesta zona ha sigut desmentida per la direcció de la cursa.

Analitzant la moto

Notícies relacionades

“Analitzarem la telemetria de la moto de Jorge immediatament, però, de moment, no podem dir gaire res. És veritat que hi ha un moment en què sembla que alguna cosa pot haver passat al motor, però és molt precipitat dir res”, ha assenyalat Paolo Ciabatti, director esportiu de Ducati. “Jo en sé poc, per no dir gens, ja que he sortit corrents cap a la clínica del circuit per saber com estava Jorge”, ha dit Davide Tardozzi, màxim responsable del ‘team’ Ducati davant de les càmeres de Sky TV Itàlia.

“Jorge és un lluitador i esperem que demà pugui continuar protagonitzant un bon gran premi, però el seu vol ha sigut dur i el gol i impacte sofert a l’aterrar a la pista, també”, ha indicat Tardozzi, que també ha parlar sobre la possibilitat que la pista fos bruta en aquesta zona. “Per sort, Jorge no té res trencat i esperem que es recuperi bé”.