INCIDENT AL GP DE MISANO

Márquez: "A Fenati se li ha parat el cervell"

El pilot italià ha provat de provocar la caiguda del seu compatriota Manzi accionant amb la mà la palanca del seu fre davanter

Fenati, acomiadat al seu dia de l'Acadèmia de Valentino Rossi per rebel i violent, ha sigut sancionat només amb dos grans premis

fenati-manzi

fenati-manzi

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Una cosa molt greu, molt, ha ocorregut aquest diumenge al Gran Premi de San Marino, celebrat al popular traçat de Misano Adriatico davant de 96.758 espectadors. Dos pilots italians s’han barallat, en la carrera de Moto2, gairebé a mastegots: han fet xocar diverses vegades les seves motos, s’han obstaculitzat de manera incorrecta i un d’ells, el més veterà, el més conflictiu, Romano Fenati (Kalex), de 22 anys, 109 carreres, 10 victòries mundialistes i de l’equip Marinelli Snipers Team, ha comès la bogeria de posar-se en paral·lel amb la Suter del seu compatriota Stefano Manzi, de 19 anys i 50 grans premis, i, circulant tots dos a 217 km/h, estendre el braç esquerre i amb la mà prémer la maneta dreta de la moto de Manzi, és a dir, el fre davanter per intentar provocar-li la caiguda i qui sap si la seva mort. "Només diré una cosa: a Fenati se li ha parat el cervell", ha confessat Marc Márquez (Honda), tetracampió del món de MotoGP.

Sanció ridícula

Tot el Mundial s’ha horroritzat per l’acció. I també s’ha estranyat, tot i que per a molts la Direcció de Carrera d’aquest campionat no té gaire credibilitat, que simplement hagin imposat dos grans premis de sanció a Fenati (Aragó i Tailàndia) i sis llocs de càstig a Manzi en el pròxim gran premi de Motorland "per comportament inadequat, irresponsable" abans de l’acció de Fenati, pilot que ja va ser acomiadat de l’Academy de Valentino Rossi per barallar-se, diuen que a cops de puny, amb diversos membres de l’equip i destruir el box a puntades de peu.

"Quan dic que se li ha parat el cervell és que tu pots fer moltes coses, però mai la bogeria de prémer la maneta de fre en plena recta a més de 200 km/h", ha continuat explicant Márquez. "Direcció de Carrera ha d’analitzar aquestes coses i, sobretot, aplicar sancions dures, no només dos grans premis, que em sembla poquíssim, perquè hi ha moltíssims pilots joves que han de saber que aquestes coses no es poden fer i que, si es fan, reben una sanció exemplar. ¿Quina? Doncs, per exemple, no tornar a córrer fins a l’any que ve, és a dir, perdre’t les sis carreres que falten".

Desqualificació per tota la vida

Notícies relacionades

El britànic Cal Crutchlow (Honda), tercer avui després d’Andrea Dovizioso (Ducati) i el mateix Márquez, ha assenyalat que Fenati "hauria de ser acomiadat per tota la vida del Mundial de motociclisme, ja que accions així són intolerables. Tu, com ha passat en carrera, a la pista pots xocar, tocar-te, fregar-te amb un altre pilot, són situacions de les carreres, però mai, ¡mai!, fer aquesta bogeria. El que ha fet Fenati és inacceptable i l’equip hauria d’haver anunciat el seu acomiadament immediat tot just entrar al box".

El tricampió mallorquí Jorge Lorenzo (Ducati), que ha caigut quan lluitava amb Márquez per la segona plaça, ha reconegut, en efecte, que "l’acció de Romano (Fenati) és inexplicable i injustificable". Però, a partir d’això, Lorenzo ha sorprès tota la platea de periodistes quan ha provat de justificar, tot i que no era la seva intenció, sens dubte, el que ha fet Fenati: "Tots sabem que Manzi també és un pilot molt conflictiu i, probablement, Fenati ha patit cinc o sis atacs seus. Insisteixo, no justifico el que ha fet Romano, però Manzi és especial".