TERCER DUEL TREPIDANT

Dovizioso: "Mai vaig pensar que Márquez ho tornaria a intentar"

L'italià creu que el tetracampió devia fer "alguna cosa irreal" per poder seguir el seu ritme fins al final

"Les carreres de l'Argentina i els EUA donaran l'autèntica mesura de les nostres possibilitats", assenyala 'Dovi'

rozas42571104 qtr 02  doha  qatar   18 03 2018   first placed italian moto180318231439

rozas42571104 qtr 02 doha qatar 18 03 2018 first placed italian moto180318231439 / NOUSHAD THEKKAIL

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

L'italià Andrea Dovizioso (Ducati), que ja havia patit, suportat, sorprès i guanyat dos polsos enormes, a l'últim revolt, a la recta de meta, a l'última volta als grans premis d'Àustria i el Japó del curs passat, quan lluitava a totes pel liderat i el títol de MotoGP amb el combatiu Marc Márquez (Honda), estava convençut que aquesta vegada, en un traçat com el de Losail (Doha, Qatar), molt poc propici per a l'Honda i per a l'estil de pilotatge del pilot de Cervera (Segarra), Márquez no ho intentaria, ni tan sols li passaria pel cap intentar fer-li la mateixa jugada amb tant risc.

“És cert, és veritat, sí, em pensava que el Marc (Márquez) no s'hi tornaria a atrevir. Però sí, ho ha tornat a intentar i la veritat és que, durant unes mil·lèsimes de segon, he pensat que aquesta vegada perdia, però em quedava el piano del revolt per recuperar i, sobretot, la potència de la meva Ducati a la recta de meta”, reconeix Dovi després de guanyar-li, en efecte, el tercer cara a cara al tetracampió del món de MotoGP més jove de la història.

Marc Márquez (Honda) persegueix Andrea Dovizioso (Ducati), a l'última volta de Qatar. / AFP / KARIM JAAFAR

“Només puc dir que en vista de com vaig recuperar posicions, com vaig superar els meus adversaris, com em vaig col·locar al capdavant, vaig pensar que el Marc no presentaria batalla al final, a l'última volta. Però el Marc és el Marc i no canviarà. Ho prova fins al final. La veritat és que devia fer alguna cosa irreal per poder aguantar amb mi fins a l'últim revolt”, va dir Dovi, que va reconèixer que la carrera d'ahir a Doha li va recordar els seus inicis, quan corria amb les minimotos i “sortia gairebé sempre l'últim o molt enrere i anava superant adversaris fins a guanyar”.

L'Argentina i els EUA, carreres vitals

Notícies relacionades

Dovizioso va aprofitar aquest primer triomf de la temporada per “agrair a tots, tots, els que han contribuït a aconseguir una nova Desmosedici tan bona. Potser el salt, respecte a l'any passat, no ha sigut enorme, però aquesta Ducati conserva el seu ADN de sempre i, a més, crec que té una base prou bona per ser competitiva en tots els circuits, cosa que no passava l'any passat”. En aquest sentit, Dovi pensa que “les dues pròximes carreres, l'Argentina i Austin (EUA), seran molt, molt, importants per saber si realment estem preparats per lluitar, altra vegada, pel títol”.

Dovizioso confessa que “per poder enfrontar-te amb un fenomen com el Marc (Márquez) hem de ser altament competitius i poder lluitar pel podi en els 19 circuits del campionat”.