SUSPENS A MOTOGP

Dovizioso guanya i endarrereix la victòria de Márquez fins a València

El diluvi ha arribat a Sepang just en el moment de començar la carrera i Márquez s'ha hagut de conformar amb la quarta plaça

Lorenzo, que ha dominat la carrera, ha sigut superat, sota la sospita, pel seu company 'Dovi' a quatre voltes del final

AY20. Sepang (Malaysia), 29/10/2017.- Italian MotoGP rider Andrea Dovizioso (R) of Ducati team and Spanish Marc Marquez of Repsol Honda compete during the 2017 Malaysia Motorcycling Grand Prix at Sepang International Circuit, Malaysia, 29 October 2017. (Motociclismo, Malasia, Ciclismo) EFE/EPA/AHMAD YUSNI

AY20. Sepang (Malaysia), 29/10/2017.- Italian MotoGP rider Andrea Dovizioso (R) of Ducati team and Spanish Marc Marquez of Repsol Honda compete during the 2017 Malaysia Motorcycling Grand Prix at Sepang International Circuit, Malaysia, 29 October 2017. (Motociclismo, Malasia, Ciclismo) EFE/EPA/AHMAD YUSNI / AHMAD YUSNI (EFE)

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

El Mundial de MotoGP es decidirà, d'aquí 15 dies, al Gran Premi de València, que se celebrarà al circuit Ricardo Tormo, a Xest, on el tricampió català Marc Márquez (Honda), avui quart al Gran Premi de Malàisia, en tindrà prou amb acabar entre els 11 primers per repetir títol i convertir-se en el tetracampió del món més jove de la història. Avui, a Malàisia, sota la pluja, l'italià Andrea Dovizioso (Ducati) ha aconseguit la seva sisena victòria de la temporada al superar, a falta de quatre voltes per al final, el seu company Jorge Lorenzo (Ducati), gran dominador de la prova i que, segons sembla, ha rebut l'ordre de deixar passar Dovi, ja que, a la recta final de la prova, li han mostrat, a través de la pissarra des del mur vermell, aquest missatge: "Et suggerim que utilitzis el 'mapping' 8". Quan Carles Pérez, de Movistar MotoGP TV, li ha preguntat a l'enginyer Gigo Dall'Igna si aquest avís era perquè deixés passar Dovi, el creador de la Desmosedici ha dit: "Hem fet el que era just fer en aquestes condicions". Evidentment, es tractava, sens dubte, de recordar-li al millor Lorenzo de la temporada que el seu cap de files havia de guanyar la carrera.

Lorenzo diu que no ha arriscat al màxim

Mentre Dovizioso mirava cap a una altra banda, això sí, de manera molt esportiva, Lorenzo reconeixia, al final, que, per primera vegada, els caps de Ducati sí que havien parlat amb ell. Encara més, Davide Tardozzi, un d'aquests caps, ha reconegut, en plena carrera, just quan el tricampió mallorquí encara era líder, davant del seu company, que "Jorge estima Ducati i ell sap, perfectament, què és el millor per a Ducati".

Quan a Lorenzo se li ha preguntat si el cartell de la pissarra, el ja famós 'mapping' 8, era el suggeriment perquè es deixés passar, a falta de quatre voltes, el mallorquí ha dit: "No he vist res". Però sí que ha reconegut que la seva roda del davant estava més deteriorada que la de Dovi i que, després de l'ensurt a la forquilla d'entrada a la meta, en què "de poc caic", l'ha passat el seu company i, a partir d'aquest moment, "ja no tenia sentit jugar-se una caiguda, portar les frenades al límit més del compte, ja que el que anava al davant era Dovi. Sí, no he corregut al màxim aquestes últimes voltes, però perquè no podia i no tenia sentit cometre un error".

"No sé si els caps de Ducati han parlat amb Lorenzo i amb altres pilots de la nostra marca perquè m'ajudessin. Jo, per descomptat, que ho podia haver demanat, no ho he demanat. Estimo aquest esport net"

Andrea Dovizioso

Piloto de Ducati MotoGP

Per la seva banda, Dovizioso, al ser preguntat per la situació final, ha assegurat que ell és un pilot esportiu i que no vol guanyar d'aquesta manera. "No sé si Ducati, hauries de parlar amb els màxims responsables de l'equip, ha parlat amb els altres pilots, però jo no he demanat ajuda. Hauria pogut, ¿oi?, hauria pogut anar als meus caps i demanar-los que, ara sí, Lorenzo i Danilo (Petrucci) m'han d'ajudar, però no ho he fet, no. Estimo aquest esport net".

Notícies relacionades

Classificació: 1. Andrea Dovizioso (Ducati), 44 minuts 51.497 segons; 2. Jorge Lorenzo (Ducati), a 0.743 segons; 3. Johann Zarco (Yamaha), a 9.738 segons; 4. Marc Márquez (Honda), a 17.763 segons i 5. Dani Pedrosa (Honda), a 29.144 segons.

Mundial de MotoGP: 1. Marc MÁRQUEZ (Espanya), 282 punts (en tindrà prou acabant entre els 11 primers, a València, per repetir títol); 2. Andrea DOVIZIOSO (Itàlia), 261 punts; 3. Maverick VIÑALES (Espanya), 226 punts; 4. Valentino ROSSI (Itàlia), 197 punts i 5. Dani PEDROSA (Espanya), 185 punts.