DECISIU GP DE MALÀISIA

Márquez sortirà dues files darrere de Dovizioso després de patir la 25a caiguda

Pedrosa, Zarco i el candidat italià van copar la primera fila del Gran Premi que es corre a Sepang

Si guanya 'Dovi', el 'nen de Cervera' renovarà el títol de MotoGP quedant segon darrere del 'Mestre'

rozas40714988 repsol honda s spanish rider marc marquez  l  crashes as est171028094000

rozas40714988 repsol honda s spanish rider marc marquez l crashes as est171028094000 / MOHD RASFAN

5
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

No us oblideu d'endarrerir el rellotge aquesta nit o abans d'anar a dormir: de les 03.00 a les 02.00. La diferència amb Malàisia és, ara, de sis hores i passarà a ser de set, així que el penúltim Gran Premi de la temporada, en què ja es pot decidir el títol de MotoGP, començarà a les 08.00 hores (Movistar MotoGP i Vodafone). I ho farà amb una novetat insòlita aquest any: Marc Márquez (Honda), gran favorit al títol al comptar amb 33 punts d'avantatge respecte a l'italià Andrea Dovizioso (Ducati), sortirà, per primera vegada aquest any, des de la tercera fila a l'haver acabat l'entrenament de la 'pole' en setena posició, el seu pitjor resultat en dissabte aquesta temporada, ja que a Mugello (Itàlia) va aconseguir ser l'últim de la segona fila, és a dir, sisè.

Márquez va guanyar l'última carrera, la d'Aragó, en què no va estar a la primera fila, i això vol dir que no està descartat

Márquez, que ha de quedar enganxadet a 'Dovi' per ser campió en cas que el 'Mestre', com li diuen a Itàlia, guanyi a Sepang, on brilla el sol i fa més de 36 graus de temperautura (de moment, perquè hi ha qui diu que demà plourà), va guanyar l'últim Gran Premi, el de Motorland (Aragó), on no sortia des de la primera fila, en què sí que s'ha sabut guanyar un lloc, l'últim, el tercer, 'Dovi' (1.59.236 minuts), darrere del francès Johann Zarco (Yamaha, 1.59.229) i del 'poleman' de la jornada, el català Dani Pedrosa (Honda, 1.59.212). Ja ho veuen, els tres primers ficats en 24 mil·lèsimes de segon, inaudit, fet que demostra la gran igualtat que hi ha en sec.

La caiguda número 25 de Márquez

Márquez, que no està descontent dels seus entrenaments encara que sí de la tercera fila, ja que tindrà al davant tres grans com Valentino Rossi (Yamaha), Maverick Viñales (Yamaha) i Jorge Lorenzo (Ducati), ha caigut, a l'últim revolt del traçat malai, la forquilla d'entrada en meta, quan anava amb un crono extraordinari. Aquesta caiguda, la número 25 d'aquest any, camí de rècord absolut, l'ha desconcentrat lleugerament, ja que ja venia d'haver salvat, prèviament (vegeu foto interior), una altra d'aquelles caigudes que només el 'nen de Cervera' és capaç de salvar gràcies a la seva flexibilitat, destresa, força i habilitat, ja que s'ha recolzat en la bota, el genoll, el colze i fins al canell dret per redreçar la seva Honda, que, en un revolt llarg i veloç de dretes, s'havia inclinat totalment sobre l'asfalt. Entre aquest ensurt i la caiguda, quan ha hagut de canviar de moto i agafar la segona, potser ha perdut les decimetes que l'haurien portat on volia, la primera fila. Demà haurà de compartir sortida amb les dues Suzuki d'Àlex Rins, que està molt en forma, i l'italià Andrea Iannone.

Marc Márquez (Honda) salva, amb un altre miracle de bota, genoll, cul i canell, una altra caiguda a Malàisia. / MOTOGP.COM

Pedrosa, per la seva part, ha celebrat la seva tercera 'pole' de la temporada. “Estic molt content, ja que, per fi, m'he sentit veloç amb tots els tipus de pneumàtics que Michelin ha portat a Malàisia. Jo no acostumo fer gaires 'poles' i aquest any ja en porto tres. Demà ja veurem com em va la carrera, però aquí és vital sortir al davant”. Això mateix pensa Zarco, que es veu guanyador si segueix el sol i la calor. “Estic orgullós d'haver tornat a ser la millor Yamaha i vaig agafant experiència per als grans moments. Tant de bo demà sigui un d'ells”.

"Estic més content del meu ritme amb tot tipus de pneumàtics que de la primera fila, encara que està molt bé que el Marc no arrenqui amb nosaltres"

Andrea Dovizioso

Pilot de Ducati MotoGP

I qui estava més content, segur, era Dovi, el gran derrotat, diumenge passat, a Phillip Island (Austràlia) i el pilot que demà ha d'intentar endarrerir la victòria de Márquez. “No està res decidit. Això és Malàisia, pot diluviar i fer sol a la vegada, però aconseguir un lloc a la primera fila era el primer objectiu. El segon, sentir-se bé amb tots els pneumàtics i també ho hem aconseguit, així que estem preparats per a la batalla amb el millor d'aquest any, Marc Márquez”.

El líder del Mundial estava tan somrient com sempre. "No és, en efecte, un dels meus circuits preferits, no he d'enganyar a ningú si dic que aquí, a Malàisia, no em surten les coses tan bé com en altres punts", ha comentat el 'nen de Cervera'. "No estic com a Phillip Island, diumenge passat, on em veia guanyador, és cert, però tampoc estic per acabar setè com el lloc que ocupo a la graella".

"No puc mentir. No estic, no, com a Austràlia, on em veia capaç de guanyar, però tampoc estic per ser setè com reflecteix la graella. Em veig lluitant pel podi i, per descomptat, pensaré en el títol, sí"

Marc Márquez

Pilot de Repsol Honda i lider del Mundial de MotoGP

El jove tricampió de MotoGP està convençut que, si segueix el bon temps, si demà es repeteix el sol i la calor d'avui, hi pot haver grans sorpreses i això el beneficiaria per a la classificació de cara a obtenir el seu quart títol de la categoria reina. "En principi, veig Dani (Pedrosa) i 'Dovi' un puntet millor que la resta, però només un puntet millor. També crec que, en les condicions d'avui, les tres Yamaha, les oficials de 'Vale' i Viñales i la 'satèl·lit' de Zarco, poden lluitar pel podi. També, també, Lorenzo està molt bé. I jo, és clar que si arreglem uns detalls en l'assaig matinal, abans de la carrera, crec que puc lluitar pel podi".

Possible ajuda de Pedrosa

Notícies relacionades

No cal dir que la possibilitat que hi hagi uns quants candidats, no només al podi a Sepang sinó, fins i tot, a la victòria, beneficia Márquez, per descomptat. "Home, és possible que Dani (Pedrosa) em pugui ajudar aquesta vegada, ja que, insisteixo, el veig molt motivat, molt pel lloc i, aquesta vegada, els pneumàtics sembla que són del seu gust. Bé, ¡tant de bo!, ja ho veurem, però jo segueixo pensant que he de fer la meva carrera i lluitar pel podi. Si no és aquí, hem d'assegurar el títol a València".

Els números de campió a Márquez

Les possibilitats que Márquez renovi el seu quart títol en cinc anys a MotoGP són diverses. La més fàcil és quedar segon, en cas que Dovizioso guanyi el Gran Premi de Malàisia. N'hi ha d'altres i són aquestes: si Dovizioso és segon, Márquez ha de quedar 4t; si Dovizioso és tercer, Márquez ha de quedar 8è; si Dovizioso és quart, Márquez ha de quedar 11è; si Dovizioso és cinquè, Márquez ha de quedar 13è; si Dovizioso és sisè, Márquez ha de quedar 14è; si Dovizioso és setè, Márquez ha de quedar 15è i si Dovizioso acaba vuitè, Márquez es proclamaria campió sense necessitat de puntuar.