EL MUNDIAL DE MOTOGP

Rossi: "Hauré de ser agressiu com ells, si no val més que em quedi a casa"

El 'Doctor' va protestar, amb ironia, per les empentes i els xocs que van provocar Márquez, Iannone i Zarco a Austràlia

Márquez va justificar l'agressivitat del grup de candidats "perquè cadascun de nosaltres s'hi estava jugant molt"

rozas40639449 mlb  phillip island  australia   21 10 2017   first place ma171023031121

rozas40639449 mlb phillip island australia 21 10 2017 first place ma171023031121 / TRACEY NEARMY

4
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Va ser, sí, una carrera espectacular. Un gran premi per recordar, no només perquè va ser el dia en què el tricampió català Marc Márquez (Honda) va fer el pas definitiu per conquistar el seu quart títol mundial de MotoGP en cinc temporades, sinó perquè va aconseguir una victòria en què, com ell mateix va reconèixer al baixar del podi, “he donat i he rebut, avui s'havia de marcar terreny, s'havia de demostrar que anàvem a totes i, quan he vist que, a la primera volta, Zarco em donava un toc, he pensat ‘d'acord, això és el que hi ha, així que posa't les piles’”.

Tots els pilots implicats en la lluita pel podi (Márquez, 24 anys; Valentino Rossi, 38; Maverick Viñales, 22; Johann Zarco, 27, i Andrea Iannone, 28) tenien ganes de victòria, no només de podi. Per això, cadascun d'ells es va emportar un record d'aquesta lluita tremenda entre 'gladiadors'. Rossi es va emportar marcada a l'espatlla esquerra la roda de Márquez; el Marc va córrer amb el colin trencat i la roda de Zarco al seu genoll dret; Zarco, una altra marca de pneumàtic de Iannone….

"Hi havia moments, certament, en què pensàvem poc a sobre de la moto. Tot era atacar, atacar i atacar. Jo, la veritat, he donat i he rebut"

Marc Márquez

Pilot de Repsol Honda i líder del Mundial de MotoGP

“Tots vam donar el cent per cent, tots. La veritat és que hi havia moments en què, pensar, pensar, no pensàvem gaire a sobre de la moto, més aviat poc. Era atacar, atacar, atacar, perquè cadascun de nosaltres s'hi estava jugant moltes coses”, assenyala Márquez, camí ja de Kuala Lumpur (Malàisia), on, diumenge que ve, si acaba enganxadet a Andrea Dovizioso (Ducati, que ahir va acabar 13è i ara està a 33 punts del líder), renovarà el seu títol mundial. “Pensàvem poc perquè en aquell grup hi havia gent molt bona, boníssima, agressiva i que tenia molta ambició. Hi havia Viñales, amb ganes de recuperar-se i guanyar; Iannone, que necessita una victòria; Zarco, que ja és el millor debutant de l'any i va com una fletxa, i 'Vale' i jo, que ens va la marxa”.

La perillosa agressivitat dels nous

La descripció de Márquez és perfecta, però Rossi es va queixar, amb la seva tradicional ironia, sempre intencionada, quan va dir que li havia semblat que “els nois que pugen de Moto2”, en clara referència al mateix Marc, Iannone, Viñales i Zarco, “han canviat les lleis de la pista. O, potser sóc jo que m'estic fent vell. Són molt agressius. Aquests nois han elevat el nivell d'agressivitat i, si aquest és el joc, juguem. És clar que, si els vull guanyar, hauré de ser tan agressiu com ells, si no val més que em quedi a casa. Jo puc ser el més estúpid de tots”.

Espectacular plegada de Marc Márquez perseguint Valentino Rossi, a Austràlia. / AFP / GLENN NICHOLLS

Al sentir la paraula estúpid, l'autèntic significat de la qual aclariria, després, el mateix Rossi, Márquez va comentar, sense voler ofendre o amb la mateixa ironia, que “aquesta no és, em sembla, la paraula adequada; hi ha hagut agressivitat, sí, però així són les carreres. Només d'entrar a la zona mixta, Johann (Zarco) ha vingut a demanar-me disculpes”. “Ha sigut bonic”, va insistir el 'Doctor', al final de la carrera. “Però, segurament, molt perillós per a tots perquè ningú té por de xocar amb l'altre. Insisteixo, si aquesta és la nova manera de córrer, estic preparat”.

"Ha sigut bonic, però molt perillós. Els nois que pugen de Moto2 han canviat les lleis de la pista. Si aquest és el nou estil de córrer, estic preparat"

Valentino Rossi

Pilot de Movistar Yamaha i nou vegades campió del món

Notícies relacionades

Rossi va explicar per què va utilitzar la paraula estúpid per definir la situació o assenyalar que “si s'ha de córrer així, jo puc ser el més estúpid de tots. I és que, a Itàlia, es diu que acaba davant el més ignorant, estúpid, en el sentit que guanya el que menys pensa el que li pot passar”. El cert és que Rossi va utilitzar la seva ironia per llançar aquestes crítiques, però, contràriament a episodis semblants en el passat, quan era l'autèntic cap d'aquesta tribu, no va assenyalar expressament o va criticar ningú en concret.

El toc de Iannone al 'Doctor'

I això que, almenys aquesta vegada, tenia a qui assenyalar, ja que el seu compatriota Iannone li va donar un cop, el va treure de traçada, just en el moment en què Vale havia decidit llançar l'atac definitiu a Márquez. "Potser no l'hauria guanyat, no, perquè Márquez anava fortíssim, però m'hauria encantat poder intentar-ho i Andrea m'ho va impedir. El seu cop va fer que el Marc es distanciés definitivament".