HOMENATGE A ÁNGEL NIETO

El Mundial plora la mort del seu campió més estimat

El campionat guardarà un minut de silenci diumenge i assistirà en massa, al setembre, al funeral de Madrid

fcasals39547081 brno  rep blica checa  4 agosto 2017  carmelo ezpeleta  resp170804123203

fcasals39547081 brno rep blica checa 4 agosto 2017 carmelo ezpeleta resp170804123203 / Alejandro Ceresuela

1
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Les llàgrimes de Carmelo Ezpeleta, màxim responsable de la companyia Dorna, organitzadora del Mundial de motociclisme, eren el reflex de tota la sala de premsa, plena de periodistes, fotògrafs, caps d'equip, enginyers i patrocinadors. No hi havia ni una sola persona que no sentís la mateixa emoció i vessés les mateixes o similars llàgrimes mentre Ezpeleta recordava la trajectòria d'Ángel Nieto (13 títols mundials, 90 victòries), encara més, molt més, el que representava per al motociclisme espanyol, per a l'esport mundial i, sobretot, per al funcionament del campionat.

També, sí, Ezpeleta va valorar moltíssim més la personalitat, la vitalitat, la passió, la complicitat que el '12+1' campió del món significava per a les carreres, per al seu esport, per a la marxa del pàdoc que les seves 90 victòries i 12+1 títols mundials. “Perquè Ángel ens va ajudar a tots, a tots, a tirar això endavant quan aquest esport el va necessitar a nivell organitzatiu, a nivell mundial i no només a nivell casolà, espanyol”, va assenyalar el CEO del campionat.

Ezpeleta, màxim

Notícies relacionades

Ezpeleta, que va parlar en nom dels 2.000 habitants del pàdoc, va expressar el seu carinyo per la família Nieto, especialment pels seus fills grans, Gelete Pablete, sempre presents al campionat, i va informar que ells han sigut els que han decidit acomiadar-se, en privat, en família, amb els seus amics, envoltats dels seus éssers estimats, del seu pare, i, una vegada tancada la gira de l'agost -Brno (República Txeca), Red Bull Ring (Àustria) i Silverstone (GB)-, celebrar un funeral, a principis de setembre, a Madrid, on tot el Mundial podria honrar un dels seus éssers més estimats.

“El que més volia Ángel és que seguíssim amb el seu esport, que l'honréssim i el recordéssim aquí, al circuit, a la pista, entre nosaltres, que era la seva altra família”, va explicar Ezpeleta, que va informar que, diumenge que ve, poc abans que comenci el Gran Premi de la República Txeca amb la carrera de Moto3, es viurà un multitudinari i, sens dubte, emocionant minut de silenci en record de Nieto. Ezpeleta, que no va deixar de sentir-se visiblement emocionat, va demanar disculpes per si la seva veu no era la correcta, “però no és fàcil per a mi, no, estar parlant d'un amic que ens va ajudar molt, moltíssim, a tirar això endavant”.

Temes:

Ángel Nieto