Commoció en el motociclisme

Ángel Nieto mostra lleugers símptomes de millora

Els metges que atenen el '12+1' esperen que l'expilot recuperi la consciència aquesta setmana

rozas39472186 gra405  ibiza  27 07 17  pablo nieto  iz   a su salida de la170731182618

rozas39472186 gra405 ibiza 27 07 17 pablo nieto iz a su salida de la170731182618 / Sergio G Canizares

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Els serveis mèdics de la Policlínica Nuestra Señora del Rosario d'Eivissa, on, dimecres passat, va ser ingressat molt greu l'excampió espanyol de motociclisme Ángel Nieto, de 70 anys, després d'haver sigut envestit per un Fiat 500 conduït per una ciutadana alemanya i sortir disparat fins a xocar amb el terra i produir-se un inquietant traumatisme cranioencefàlic, comencen a veure la llum al final del túnel, encara que es neguen en rodó a verbalitzar la millora del '12+1' campió del món de velocitat i, simplement, que ja és molt, mostren la seva esperança que, juntament amb la reducció de la medicació, que ja s'està produint, el popular pacient recuperi la consciència al llarg d'aquesta setmana. Nieto segueix ingressat a l'UCI en estat greu.

Lleugeríssima millora en l'estat del campió

En l'últim comunicat mèdic de la Policlínica, es pot descobrir una certa esperança, ja que informa que Nieto "ha passat el cap de setmana estable i els metges han començat a reduir la medicació que el manté en coma induït", es llegia al document. També es va informar que "la resta de paràmetres hemodinàmics i respiratoris són correctes i estan dins de la normalitat".

“El pare està greu. No ens enganyem, no, però va fent passets que ens fan estar esperançats"

Gelete Nieto

Fill d'Ángel Nieto i mà dreta de Valentino Rossi a la seva Acadèmia

Després de sotmetre'l a un TAC, dissabte passat, els metges van informar que la seva evolució era favorable. Després de l'accident sofert a la localitat eivissenca de Santa Eulària, on el campió té una magnífica residència des de fa molts anys, no va ser intervingut del coàgul al cervell que presentava, contràriament als rumors difosos el mateix dimecres de l'accident, i, en lloc d'això, el servei de neurologia li va col·locar un sensor per controlar la pressió intracranial. En l'últim comunicat mèdic també es detalla que es detecten "signes incipients de reabsorció de les diverses contusions cerebrals".

Els seus fills agraeixen els ànims de l'afició

Els dos fills grans, que no s'han separat del seu pare ni un minut, van intervenir, al llarg del cap de setmana passat, en diversos programes de ràdio atenent, sens dubte, els seus amics periodistes del Mundial de velocitat, amb els quals mantenen una excel·lent relació, ja que Gelete és ara 'coach' de l'equip Avintia de MotoGP, i Pablete, mà dreta de Valentino Rossi en la gran estructura que 'el doctor' posseeix al Mundial amb la seva Acadèmia.

Segons sembla, quan

Notícies relacionades

"No ens volem enganyar ni enganyar a ningú: el pare està greu”, va assenyalar Pablete  a la SER. “Però l'important és que no empitjora i va fent passos esperançadors a poc a poc. Són petits signes d'esperança”. “És massa aviat per pensar en una recuperació total”, va comentar Gelete  a Onda Cero, “però l'important és que es vagin complint els terminis que els metges intueixen. Però la situació és molt delicada, sí”. No cal ni dir que els fills del '12+1' no paren d'agrair l'interès, l'enorme interès, que l'accident del mític pilot ha provocat a les xarxes socials i els missatges d'ànim que estan rebent de tots els racons del món.

Quan Nieto va impactar, ja no portava casc

Segueixen existint grans misteris sobre aquest greu accident en un xoc que, segons van explicar diversos testimonis a la Policia Local, que va ser la primera que va arribar al punt de l'accident, i, posteriorment, a la Guàrdia Civil, no va ser gens espectacular, violent, contundent. Segons van explicar aquests testimonis, el cop, que es va produir a uns 50 metres d'una antiga bòbila, no va ser gaire fort, però va fer que el motorista sortís disparat del seu quad. Encara que Ángel Nieto portava casc, el va perdre a causa de l'impacte, de forma que, segons informa el 'Diario de Ibiza', quan Nieto va picar amb el cap contra terra ja no comptava amb la protecció del casc, per això, en un principi, es va informar que el campioníssim no portava casc. L'equip d'atestats de la Guàrdia Civil de Trànsit, encarregada de la investigació de l'accident, estudia si el casc va cedir i si estava ben lligat.

Temes:

Ángel Nieto