MUNDIAL DE GP DE MALÀISIA

Zarco guanya, amb facilitat, el seu segon títol de Moto2

El campió francès ha fet una de les millors carreres de la seva vida, ha vençut i ha ridiculitzat els seus dos rivals, Luthi (6è) i Rins (14è)

Zarco guanya, amb facilitat, el seu segon títol de Moto2

LIM HUEY TENG / AP

1
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Al final no ha servit de res la magnífica conferència de premsa que l'organització del Mundial va oferir, dijous passat, a la sala de premsa del traçat de Sepang (Malàisia) amb els tres candidats al títol mundial de Moto2el francès Johann Zarco, el suís Thomas Luthi i el català Àlex Rins. Allà, ja es veia, només hi havia un campió, Zarco. I avui, en un circuit lleugerament mullat, que s'ha anat assecant a poc a poc, el flamant campió del món de l'any passat ha repetit, per primera vegada des que el mallorquí Jorge Lorenzo ho va fer el 2006 i el 2007 en 250cc, el títol de la categoria intermèdia. Luthi i Rins ho han fet tan malament, tan malament, que Zarco no tenia ni tan sols necessitat, obligació, de guanyar la carrera, però el francès ha volgut guanyar com un campió, perdó, com un bicampió i, a falta de cinc voltes, ha atrapat el líder italià Franco Morbidelli i se n'ha anat, se n'ha anat, se n'ha anat, fins a coronar-se nou bicampió.

DOMINI DE ZARCO

La carrera ha tingut, des del principi, tres candidats a la victòria i al podi. Morbidelli, Zarco i l'alemany Jonas Folger, que s'han escapat d'un grupet en què el català Àlex Márquez, que acabaria setè, lluitava per la quarta plaça. El campió ha deixat que Morbidelli manés a la prova, l'ha utilitzat de pigall i, malgrat que des del seu mur ningú li ha dir res, ha volgut sentenciar el títol com només els autèntics campions ho solen fer: guanyant.

Així que, a falta de cinc voltes, Zarco ha superat Morbidelli i ha fet quatre voltes ràpides seguides (2.23.166 minuts; 2.22.720; 2.21.879, i 2.21.484) per separar-se definitivament dels dos companys d'escapada.

CLASSIFICACIÓ FINAL

Luthi, que sortia des de la segona fila a l'haver aconseguit només la cinquena posició a la 'quali' de dissabte, ha acabat en una discreta sisena plaça, mentre que Rins, que arrencava des de la vuitena fila (lloc 23è en l'entrenament de dissabte) ha acabat en una lamentable 14a posició.

Notícies relacionades

Mundial de Moto2: 1. Johann Zarco (França), 251 punts, ja campió; 2. Thomas Luthi (Suïssa), 214 punts; 3. Àlex Rins (Espanya), 203 punts; 4. Franco Morbidelli (Itàlia), 197 punts i 5. Sam Lowes (GB), 162 punts.