MUNDIAL DE MOTO2

Rins, l'últim candidat

El pupil de Sito Pons espera guanyar el títol de Moto2, remuntant els 21 punts que li porta ara el campió francès Zarco

 

  / EMILIO PÉREZ DE ROZAS / Enviado especia

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

No ho té fàcil. Ho tenia molt a prop, massa, gairebé ho acariciava amb els dits, però el títol se li va escapar al patinar, i mai més ben dit, al tercer revolt del Japó, quan intentava remuntar precipitadament a l'arrencar en la posició 22 de la graella de Motegi. Àlex Rins (Kalex), de 20 anys, estava enganxadet al campió francès Johann Zarzo (Kalex), de 26 anys, quan va començar la carrera de Motegi. Però va fallar i ara ha de nedar contra corrent.

Decidits els títols de Moto3, en mans del sud-africà Brad Binder, i MotoGP, en mans de l'arrasador Marc Márquez, l'única disputa que queda (al marge d'aquesta que s'ha inventat Valentino Rossi contra Jorge Lorenzo pel subcampionat de MotoGP, per salvar la seva mala campanya) és el títol de Moto2, en què Zarco porta 21 punts d'avantatge a Rins a falta de tres carreres (Austràlia, Malàisia i València) i 75 punts en joc.

FAVORIT SENSE TÍTOL

Rins és, diuen, un dels pilots més fins del Mundial. Un dels pilots tècnicament més qualificat dels 85 que formen el micromón del pàdoc. Però Rins, que per precocitat, qualitat, condicions i equips on ha corregut ja hauria d'atresorar algun títol mundial, pot fer el salt a MotoGP (Suzuki) sense cap corona. I això li dol, tot i que, de moment, encara no ha llançat la tovallola.

Àlex Rins

PILOT DE KALEX

"I tant que crec en la remuntada. Només estic a 21 punts de Zarco, no és ni un GP. Hi ha 75 punts en joc, tot és possible. Estic molt il·lusionat"

Notícies relacionades

“És cert, vaig fallar al Japó, però encara hi ha Mundial, queda batalla. Tots podem fallar. Estic a 21 punts, que no és ni tan sols un gran premi. Ho tinc difícil, perquè Zarco és molt regular i li té agafada la mida a aquesta categoria, però encara puc donar la sorpresa i remuntar ¡i tant que sí!”, comenta Rins, que avui s'ha quedat, anecdòticament, sense gasolina a la seva Kalex, quan faltaven tres minuts perquè acabés l'últim entrenament en què només ha pogut ser 16è, cosa que el situa en la sisena fila, dues files més enrere que Zarco (4t), que tampoc ha brillat en el temporal que avui ha afectat el preciós circuit de Phillip Island, al costat del mar de Tasmània.

MILLORAR LA MOTO

“No l'hem encertat amb la posada a punt de la moto”, assenyala després de sortir del seu box. “Així que avui haurem de quedar-nos amb el meu tècnic, Santi Mulero, i Lluis Lleonard, el meu telemètic, fins ben entrada la nit, potser, per aconseguir la millor moto possible, anar a totes en l'entrenament matinal de diumenge (l'anomenat ‘warm-up’), fer una bona sortida, no com la del Japó, i anar remuntant a poc a poc. Només espero que faci bon temps, que correm sobre sec perquè, si plou, pot passar de tot, sí per bé i per mal”.

Temes:

Álex Rins