MUNDIAL DE MOTOCICLISME

Primer podi d'Àlex Márquez en Moto2

El britànic Lowes guanya a Aragó una carrera en què Rins s'acosta encara més al liderat

podio-moto2

podio-moto2 / JAIME REINA (AFP)

1
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS / ALCANYÍS

Hi havia el seu germà gran, Marc, segons abans de vestir-se per anar a la graella de MotoGP. Hi havia el pare, Julià, i la mare, Roser. Tota la família ha esperat Àlex Márquez al 'corralito' de Motorland (Alcanyís, Aragó) on, per fi, després de 32 carreres en la categoria intermèdia després de proclamar-se campió del món de Moto3, ha pogut assaborir la mel de la glòria amb un brillant segon lloc darrere un intractable Sam Lowes, ja que el britànic ha dominat el Gran Premi d'Aragó des del moment que s'ha apagat el semàfor fins a la bandera de quadros.

CARRERA EN FILA

La carrera, que ha tingut Lowes com a líder solitari i el petit dels Márquez com a medalla de 'plata' fins que el seu company d'equip, l'italià Franco Morbidelli, l'ha espantat en l'última volta, tot i que no l'ha pogut sobrepassar, també ha vist el duel pel títol o, de moment, el liderat. El francès Johan Zarco, vuitè avui, manté encara el liderat, amb 202, un punt més que el català Àlex Rins, sisè, que ja s'ha posat a un sol punt del millor, quan encara queden quatre carreres (Japó, Austràlia, Malàisia i València).

Àlex Márquez

PILOT DE MOTO2

"Feia molt temps que somiava amb aquest podi, que dedico a tot el meu equip, que ha confiat molt en mi durant aquests dos anys a Moto2"

Notícies relacionades

"La veritat és que ja feia moltes carreres que somiava amb aquest moment", ha comentat Àlex Márquez, a qui Marc ha envoltat el casc amb les dues mans per mostrar-li el carinyo i l'alegria que sentia pel seu primer podi en Moto2. "Les últimes dues voltes han sigut una tortura perquè el pneumàtic del darrere ja estava molt malament, però he pogut resistir l'empenta de Franco (Morbidelli) i aconseguir el podi que es mereixia l'equip, que ha confiat durant aquests dos últims anys molt en mi".