Navarro és el primer a homenatjar Salom

El valencià s'estrena en el palmarès de vencedors i es converteix en el pilot espanyol número 39 (el dorsal del mallorquí) que guanya un gran premi

2
EMILIO PÉREZ DE ROZAS / MONTMELÓ

Després de 25 carreres, des que el basc Efren Vázquez va vèncer a Sepang (Malàisia) el 2014, cap pilot espanyol havia tornat a vèncer en Moto3. Avui, a Montmeló, en la jornada que els pilots volen dedicar al desaparegut Luis Salom, que va morir divendres, el valencià Jorge Navarro (la Pobla de Vallbona, 3 de febrer de 1996) ha aconseguit la seva primera al Mundial després de set podis, i ho ha fet a Barcelona, a Montmeló, en el traçat on va morir Salom, i s'ha convertit -en un destí marcat, sens dubte- en el pilot espanyol número 39 que escriu el seu nom al palmarès de vencedors espanyols en el campionat. I el 39 era el número que Salom duia a la seva Kalex.

GRAN CARRERA EN GRUP

La carrera, que ha sigut molt divertida i disputada, ha tingut un grup de candidats en què, a més de Navarro i el seu company d'equip, Aron Canet (sisè, al final), hi havia els italians Romano Fenati, Enea Bastianini i Nicolo Bulega, a més de l'hispanoargentí Gabriel Rodrigo (que ha caigut al final), el sud-africà i líder del Mundial, Brad Binder i el malai Khairul Idham Pawi, que també ha rodat per terra quan quedaven cinc voltes.

Navarro, que coneix com la palma de la seva mà el traçat de Montmeló (modificat lleugerament després de la mort de Salom), ha aconseguit escapar-se en la penúltima i, després de fer un gir impressionant, ha aconseguit un lleugeríssim avantatge sobre el grup comandat per Binder, creuant la meta entre l'alegria de milers i milers de seguidors. Navarro, que li ha dedicat la victòria a Salom, la bandera del qual també ha passejat en la volta d'honor Binder, excompany seu a KTM, ha reconegut que “així que s'ha llevat aquest matí he pensat que avui, precisament avui, era l'únic dia que no podia fallar-li a Luis i per això he lluitat com mai; sóc molt, molt, feliç per haver sigut el primer que celebra una victòria en honor del nostre company desaparegut”.

Classificació de Moto3: 1. Jorge Navarro (Honda), 42 minuts 18.228 segons; 2. Brad Binder (KTM), a 0.564 segons; 3. Enea Bastianini (Honda), a 0.817 segons; 4. Romano Fenati (KTM), a 0.625 segons i 6. Aron Canet (Honda), a 1.581 segons.

Mundial de Moto3: 1. Brad Binder (RSA), 147 punts; 2. Jorge Navarro (Espanya), 103 punts; 3. Romano Fenati (Itàlia), 80 punts; 4. Nicolo Bulega (Itàlia), 66 punts i 5. Francesco Bagnaia (Itàlia), 54 punts.