MUNDIAL DE MOTOCICLISME

Silenci i aplaudiments en record de Salom

El Mundial s'ha paralitzar durant uns minuts per recordar, abans de l'inici del GP, la figura del jove pilot mallorquí

 

  / EMILIO PÉREZ DE ROZAS

1
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS / MONTMELÓ

“Sempre al nostre cor”, ha sigut el lema escollit per l'equip d'Edu Perales, on corria el jove mallorquí Luis Salom (Kalex), que va morir divendres, als 24 anys, al revolt 12 del traçat de Montmeló. Avui, abans que s'iniciés el 25 Gran Premi de Catalunya, el pàdoc ha detingut la seva activitat i centenars dels seus habitants, entre ells tots els pilots, enginyers, mecànics i, fins i tot, els equips mèdics encapçalats pel doctor Ángel Charte, que va lluitar durant unes quantes hores per salvar-li la vida, han format en silenci, molts sanglotant, a la línia de sortida, on els mecànics de Perales han col·locat la moto de Salom i s'ha guardat un impressionant minut de silenci, que s'ha tancar amb una ovació estremidora.

Notícies relacionades

“Trigarem a oblidar aquest moment”, ha assenyalat Carmelo Ezpeleta, màxim responsable de la companyia Dorna, organitzadora del Mundial, “i, segur, que, com diu la pissarra de l'equip, portarem sempre Luis als nostres cors”. “Tenia una il·lusió boja amb aquesta carrera, però aquí estem sense ell, desolats, destrossats, sense trobar cap explicació a tanta desgràcia”, ha comentat Perales.

Es dóna la circumstància que, seguidament, el valencià Jorge Navarro (Honda) ha guanyat la carrera de Moto3, i s'ha convertit, curiosament, en el vencedor espanyol núm. 39, precisament el número de dorsal que duia Salom, que aconsegueix un triomf al Mundial.

Temes:

Luis Salom Moto2