MUNDIAL DE MOTOCICLISME

Márquez arrasa els rivals amb una volta de rècord en la qualificació del GP d'Aragó

Lorenzo, segon a poc més d'una dècima, és l'únic que ha pogut rodar a la velocitat vertiginosa del bicampió català de MotoGP

Marc Márquez, a l’aconseguir la ’pole position’ del GP d’Aragó amb una volta de rècord.

Marc Márquez, a l’aconseguir la ’pole position’ del GP d’Aragó amb una volta de rècord. / REUTERS / MARCELO DEL POZO

2
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS / ALCANYÍS

És possible, sí, que el bicampió de la categoria reina més jove de la història del motociclisme tingui poques, nul·les, cap possibilitat de repetir títols i seguir trencant barreres. Però, de moment, el que no pensa fer Marc Márquez és resistir-se a seguir sent el més veloç, el més espectacular, el més atrevit, el que posseeix més coratge.

Ho ha demostrat aquest dissabte al migdia a Motorland (Alcanyís, Aragó), a l'aconseguir la setena 'pole position' de la temporada (just la meitat dels grans premis que s'han corregut) amb un temps estratosfèric (1.46.635 minuts), doncs ha baixat en mig segon el rècord que posseïa el seu company d'equip, el també català Dani Pedrosa des del 2013 (1.48.565 minuts).

GRAN NIVELL DE POL ESPARGARÓ

Márquez, que en té prou i en el seu tercer intent ha anat per terra sense patir esgarrinxada alguna, ha fet la seva millor crono en el primer. "He rodat molt, molt, molt bé en aquell gir, però com havíem guardat en els entrenaments dos pneumàtics més, vaig pensar a seguir intentant-ho. A la segona volta, he comès un error però m'he adonat que podia millorar el meu fantàstic temps. Però no ha sigut així, en el tercer intent he comès l'error definitiu i he caigut. Em sap malament pels nois, perquè els he donat feina afegida, però estic molt content, ja que aquí és vital sortir des de la primera fila", ha explicat.

Notícies relacionades

Juntament amb Márquez hi seran el mallorquí Jorge Lorenzo (Yamaha, a 0.108 segons) i l'italià Andrea Iannone (Ducati, a 0.543 minuts), els dos amb dos temps de consideració, doncs també ells han millorat el rècord de Pedrosa. Curiosament, en el 'corralito' de Motorland, Lorenzo ha felicitat simpàticament Márquez, que ha respost: "Bé, sí, ha estat bé, però he acabat caient". "¿Què dius? No en sabia res", ha replicat el mallorquí entre rialles. "La veritat és que, un altre cop, Marc ha estat explosiu, increïblement ràpid. Però, bé, vam sortir amb ell, que és l'important", ha afegit Lorenzo.

ROSSI, UN ALTRE COP ENRERE

La segona fila estarà encapçalada per un extraordinari Pol Espargaró (Yamaha, a 0.699 segons), a qui Iannone ha arrabassat la primera fila en l'últim segon. Juntament amb 'Polyccio' hi haurà Dani Pedrosa (Honda, a 0.722 segons), que ha sigut el millor en l'entrenament de referència de tot el gran premi (el FP4) i, per tant, sembla tenir ritme per lluitar pel podi. I Valentino Rossi serà, un altre cop, l'últim de la segona fila, ja que ha quedat a gairebé un segon de Márquez, exactament a 0.8867.