MUNDIAL DE MOTOCICLISME

El 'pistoler' s'instal·la al cim del món

"L'Àlex ha demostrat que no és aquí per ser el 'germà de', sinó perquè és un gran pilot", diu Roser Alentà, la mare del nou campió del món

Àlex Márquez, mantejat pel seu equip i pel seu germà Marc després d’aconseguir el títol de Moto3

Àlex Márquez, mantejat pel seu equip i pel seu germà Marc després d’aconseguir el títol de Moto3 / AFP / JOSÉ JORDÁN

3
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS / XEST

"Tothom es pensava que l'Àlex era aquí per ser el germà d'en Marc ¿oi?, doncs, ja ho veieu, acaba de guanyar el seu primer títol mundial i, com nosaltres intuíem, no està en el Mundial, no, per ser el 'germà de'…és aquí perquè és un gran xaval i un enorme pilot". Roser Alentà, la mare dels Márquez, no té pèls a la llengua a l'hora de defensar, no solament el seu fill petit, enorme, llarg, alt, fort, que no hi cap a l'Honda de Moto3, sinó també per destacar que, en efecte, el nou i flamant campió del món, anomenat 'el pistoler' pels seus mecànics (el sobrenom l'hi va treure Jordi Castellà, ara amb en Marc a MotoGP), s'ha guanyat a pols, no solament el títol, sinó també la credibilitat.

"Sabia que esclataria aquest any", explica un silenciós Julià, el pare. "El nen petit ve fort, en té ganes, s'haurà d'anar amb compte amb el aquest petit", diu en Marc fent broma, que assegura haver perdut un 30% de la seva força abans de la carrera de MotoGP "empenyent l'Àlex des del meu 'box". Perquè és evident que si alguna cosa és aquest nou ceptre (el cinquè) de la família de Cervera (Lleida) és un títol molt casolà, molt d'ells, sempre units i sempre dirigint els seus passos cap al podi, cap al títol.

L'Àlex, a qui tots a casa assenyalen com el viu, el trapella, el divertit, el graciós, té molt assumit que tots el mirin, li parlin, el jutgin com el 'germà de…'. "Normal ¿oi?, sent el germà d'un superclasse com en Marc, d'un campioníssim com ell. Jo intento aprendre d'ell, però també traçar el meu propi camí, a poc a poc. Ens pressionem molt i un mai acaba d'aprendre-ho tot". "M'agrada estar amb ell perquè em força, em motiva, em pica", explica en Marc del seu germà. "A més, és un noi que escolta, que atén, que et fa cas, que assimila molt ràpidament els consells. No hi ha dubte que el 'petitó', que em passa gairebé un pam, puja fort. Perdó, ja ha arribat".

"L'Àlex és una gran persona, un gran xaval, amb l'ADN dels Márquez, que és molt dir, no solament quan parlem d'un pilot sinó quan parlem d'un noi, ja que tots són gent encantadora", comenta Emili Alzamora, el seu mànager. "L'Àlex ha anat cremant etapes, com en Marc, i mai ha tingut pressa per arribar-hi, mai. I cada any ha sigut millor: va ser campió d'Espanya, cosa que no va ser en Marc i s'han fet moltes bromes sobre això, va ser el millor 'rookie' de Moto3 i ara és el nou campió, no es pot demanar més a la seva brillant trajectòria".

Notícies relacionades

Alzamora reconeix que, en molts aspectes, "és clavadet a en Marc: treball, sacrifici, escolta, fa cas, és una esponja, assimila amb una gran rapidesa i sempre dóna el cent per cent de les seves forces en entrenaments i carrera". En aquest sentit, Alzamora creu que “l'estil de pilotatge de l'Àlex és molt diferent del d'en Marc, sobretot perquè és més gran i, en Moto3, això ha estat un gran handicap. Ara, quan faci el salt a Moto2, veurem la seva autèntica vàlua, ja que es trobarà molt més còmode".

"És alegre i sempre intenta fer-te la vida fàcil, feliç, i això és molt d'agrair. Bé, la veritat és que tots dos són meravellosos i tenen un somriure estupend com a marca de la casa", insisteix la mare, la Roser, que ha viscut la carrera, com sempre, tancada en el camió vivenda de la seva família, lluny del 'box' d'Honda, on hi havia en Marc amb tot el seu equip o el seu marit, en Julià, que no s'ha separat de la gent del 'team' Estrella Galicia.