MUNDIAL DE MOTOCICLISME

Rabat es queda sense gasolina i perd la carrera davant Luthi

El ja campió de Moto2 ha estat superat pel pilot suís sobre la mateixa línia de meta de València

Esteve ’Tito’ Rabat felicita a Thomas Luthi pel seu triomf al GP de València.

Esteve ’Tito’ Rabat felicita a Thomas Luthi pel seu triomf al GP de València. / EFE / KAI FORSTERLING

1
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS / XEST

Rabat s'ha quedat sense gasolina, però ja era campió. La carrera de Moto2, col·locada, com sempre, com és habitual en cada gran premi, entre l'apassionant prova de Moto3, en aquesta ocasió decisiva per al títol de la petita cilindrada, conquistat finalment per Àlex Márquez (Honda) a l'acabar tercer per darrere de l'australià Jack Miller (KTM) i el català Isaac Viñales (KTM), i la prova de MotoGP, ha tingut un final esperpèntic quan l'equip del català Esteve 'Tito' Rabat (Kalez), Marc DVS, impecable al llarg de tota la temporada, tant com per permetre que el seu pupil es coronés campió d'un gran premi abans del final, ha calculat malament la gasolina que introduïa a la moto i li ha impedit fer, a tota  velocitat, la recta de meta de Xest.

Notícies relacionades

"Ho sento, m'he quedat sense gasolina, no passa res, ja érem campions", ha dit entre rialles el mateix Tito Rabat, que ha estat superat, sobre la mateixa línia de meta, pel suís Thomas Luthi (Kalex), que ha acabat la temporada aconseguint dues victòries (Japó i València) i un segon lloc (Austràlia) en les quatre últimes carreres. “La veritat és que no m'ho podia creure, no em creia el que m'estava passant”, ha dit Luthi. "He entrat molt lluny de Tito en l'inici de la recta de meta i, al final, l'he superat sobre la mateixa ratlla ¡increïble!".

Mundial de Moto2: 1. Tito Rabat (Espanya, campió), 346 punts; 2. Mika Kallio (Finlàndia), 289 punts; 3. Maverick Viñales (Espanya), 274 punts; 4. Thomas Luthi (Suïssa), 194 punts i 5. Dominique Aegerter (Suïssa), 172 punts.