MUNDIAL DE MOTOCICLISME

Àlex Márquez es corona flamant campió del món de Moto3

El germà del Marc arriba en la tercera posició, suficient, en una carrera en què Miller ha aconseguit un insuficient triomf a València

Vídeo homenatge dedicat al nou campió de Moto3. / EQUIP ESTRELLA GALICIA / MIGUEL LORENZO

2
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS / XEST

Àlex Márquezcampió mundial. "Amb elegància, senyoriu i pilotatge, no com altres", ha estat el crit, el càntic, de victòria de Julià Márquez, pare de l'Àlex i el Marc, ja els campioníssims de Moto3 i de MotoGP, al finalitzar l'últim gran premi de la temporada, que s'està celebrant en un abarrotat circuit de Xest. "No puc ser més feliç, és impossible. I no només per mi, i no només per la meva família, i no només pel meu equip, i no només per Honda, que m'ha ajudat tant, sinó perquè és un premi molt gran, immens, per la feina que hem fet tots al llarg de tot l'any", ha dit Àlex Márquez (Honda), que ha creuat la meta, exactament, en la tercera posició que necessitava en el cas, com així ha passat, que l'australià Jack Miller (KTM) obtingués la victòria.

El 'germaníssim' ha sumat, al final, 278 punts, dos més que Miller, que necessitava, no només que un dels seus col·legues de KTM com, per exemple, Isaac Viñales, es col·loqués en segona posició, sinó que el seu altre amic, el britànic Danny Kent, pogués, a l'última volta, superar l'Àlex, i relegar-lo a la quarta posició, que li hauria donat el títol a Miller, que ha lluitat, amb les seves armes de sempre, és a dir amb estratègia bruta, empenyent, complicant al màxim la carrera i el grup de davant i, naturalment, xocant amb l'Àlex, tal com ja va fer  a Sepang (Malàisia), fa quinze dies.

CARRERA DISPUTADA

Notícies relacionades

La carrera, en efecte, ha estat tremendament disputada i, també, molt alentida per l'esquadra de KTM, entre els quals hi havia Miller, Viñales, Niccolò Antonelli i Kent, davant la flotilla d'Honda, on destacava Márquez i el seu company d'equip, Àlex Rins, que aquesta vegada sí que s'ha posat al servei del 'germaníssim', el basc Efren Vázquez i el seu company d'equip, el britànic John McPhee. Les passades han estat contínues, encara que sempre Miller, Viñales i Márquez han estat al capdavant de la prova. Cert, a la meitat de les voltes, Márquez no era campió, però sí que ho ha estat en els cinc últims girs en què les posicions ja estaven molt establertes, amb Viñales darrere de Miller, que ha sortit a caçar el català en aquesta part de la carrera, i Márquez vigilant que Kent no el passés. I ha pogut, sí, Kent ha pogut amargar-li el dia, l'any, la temporada, el Mundial, la vida a l'Àlex però, a tres revolts del final, el britànic de KTM ha traçat malament un revolt fàcil de dreta, se li ha anat per davant i ha perdut el contacte amb l'Àlex, que ha respirat tranquil i ha cruat la meta en tercera, i suficient, posició.

Márquez s'ha proclamat així nou i flamant campió del món amb deu podis, entre els quals hi ha tres victòries a Barcelona, Holanda i Japó. L'Àlex ha sumat 278 punts, seguit de Miller, guanyador de sis grans premis (Qatar, Austin, França, Alemanya, Austràlia i València), amb 276 punts. En tercera posició ha acabat Àlex Rins, company de Márquez, amb 237 punts; Efren Vázquez ha estat quart del Mundial, amb 222 punts i l'italià Romano Fenati, cinquè, amb 176 punts.