Igualtat

Mollet aprova un manifest per al Dia Internacional de l’Orgull LGBTI

Es reconeixerà la tasca feta per les entitats, associacions i institucions per la lluita de la igualtat de drets

Mollet aprova un manifest per al Dia Internacional de l’Orgull LGBTI

Ayuntamiento de Mollet del Vallès

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Junta de Portaveus de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) va aprovar ahir per unanimitat el manifest institucional amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, que se celebrarà dimarts que ve, 28 de juny.

Es tracta d’un manifest en què es reconeix la tasca feta durant anys per les entitats, associacions, institucions i la ciutadania al voltant de la conquesta dels drets i les llibertats de les persones LGTBI.

En el text es posa de manifest que malgrat els avanços, encara és necessària aquesta reivindicació perquè queda molt camí per recórrer en la lluita per la igualtat de drets de les persones LGTBI. En aquest sentit, les dades demostren que la LGTBI-fòbia segueix present en la societat: només a Catalunya es comptabilitzen 1.155 incidències per LGTBI-fòbia des de l’octubre del 2014. Concretament, en aquest primer semestre de l’any la xifra puja fins als 84 casos, havent un augment significatiu de les agressions i una preocupant proliferació dels discursos d’odi cap a les persones LGTBI.

Notícies relacionades

D’altra banda, la junta de portaveus ha rebutjat una moció per a l’aprovació del manifest de l’acord social per a l’amnistia i l’autodeterminació. La moció només ha tingut el suport dels dos grups impulsors, Junts per Mollet (PDeCAT) i Ara Mollet-ERC, mentre que Mollet en Comú i Podem s’han abstingut. El PSC i Ciutadans han votat en contra i han fet tombar la moció.

Més notícies de Mollet del Vallès a l’edició local d’EL PERIÓDICO