Seguretat ciutadana

Mollet enforteix el servei de proximitat de la Policia Municipal amb un nou equip i suma 11 agents al cos

  • La unitat es distribuirà per tots els barris i tindrà nou policies liderats per un sergent amb quatre agents cívics

Mollet enforteix el servei de proximitat de la Policia Municipal amb un nou equip i suma 11 agents al cos

Ayuntamiento de Mollet del Vallès

2
Es llegeix en minuts
ACN

La Policia Municipal de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) enforteix el servei de policia de proximitat amb una unitat liderada per un sergent amb nou agents i quatre agents cívics. L’objectiu de la reorganització interna és tenir efectius de dilluns a divendres a tota la ciutat, i enfortir la presència de manera programada i puntual en aquells espais més freqüentats, com el mercat setmanal dels dimarts.

Des de l’ajuntament defensen que la reformulació i l’establiment de l’equip permetrà treballar estretament amb el teixit associatiu i econòmic de la ciutat. El cos, a més, suma 11 nous agents, i en total ara en té 73, que s’afegeixen a 15 voluntaris de Protecció Civil i a quatre agents cívics.

La nova unitat de proximitat estarà operativa de dilluns a divendres i modularà la seva activitat a partir d’una planificació pensada per desplaçar-se a aquells espais on sigui més necessària la seva presència. «Tindrem agents distribuïts per la ciutat, amb canvis com els dimarts, quan el mercat setmanal genera molta mobilitat i es podrien registrar alguns moments d’inseguretat o petit furt», assenyala l’alcalde de Mollet, Josep Monràs.

Al seu torn, durant els caps de setmana es destinaran conjunts de binomis de policies a diferents punts de la ciutat: «Modificarem els efectius en funció dels indicadors de cada barri, no farem immobilisme amb la planificació feta als barris i d’acord amb els elements de prevenció que puguem tenir», afegeix Monràs.

Onze nous efectius

Pel que fa al cos, ha ampliat en 11 els efectius, que ara en són 73, per adaptar-se a les necessitats que planteja una ciutat amb una extensió de 5 quilòmetres quadrats i amb canvis en àmbits com el de la mobilitat, en què s’han adaptat les velocitats màximes a 30 km/h a tot el municipi i es té una atenció especial als vehicles de mobilitat personal.

Monràs també ha incidit en la necessitat de garantir que els agents que es formen amb aportacions econòmiques de cada municipi acabin destinats a aquestes mateixes localitats. «No és possible que els ajuntaments decidim incrementar les policies municipals amb determinats nous efectius i que, en alguns casos, quan surten de la formació a la qual els ajuntaments destinem recursos econòmics, es traslladin a un lloc en una altra localitat», ha lamentat Monràs.

Notícies relacionades

Això, diu, afecta els pressupostos municipals, perquè no tenen un retorn per l’aportació econòmica destinada, de la qual es beneficien altres localitats que poden oferir millors condicions als agents de nova fornada.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO