Tallers per als pacients

L’Hospital de Mollet implementa un sistema de «recuperació optimitzada» per a intervencions de pròtesi de genoll o maluc

  • El procés permet a la persona operada començar a caminar al cap de 3-4 hores de la intervenció quirúrgica

L’Hospital de Mollet implementa un sistema de «recuperació optimitzada» per a intervencions de pròtesi de genoll o maluc

FSM

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els equips de traumatologia, rehabilitació, anestèsia, infermeria i treball social de l’Hospital de Mollet (Vallès Oriental) posen en marxa conjuntament i de forma multidisciplinària el projecte de «recuperació optimitzada» per a les persones que requereixen ser intervingudes per una pròtesi de genoll o maluc.

«L’objectiu del projecte és la capacitació i empoderament de la persona atesa i de la persona cuidadora abans, durant i després de la intervenció amb l’objectiu d’accelerar la seva recuperació, minimitzar les complicacions durant la intervenció i reduir l’angoixa i l’ansietat que generen aquests processos», asseveren des de la Fundació Sanitària de Mollet (FSM).

En primer lloc es fa una consulta infermera prequirúrgica on es realitza una valoració i s’explica el procés de recuperació. Seguidament, un equip format per un fisioterapeuta i una infermera realitzen tallers on s’explica amb detall als pacients tota la seqüència fins al dia de l’ingrés, el procés de rehabilitació posterior, indicacions per a les cures d’infermeria i els possibles signes d’alarma.

Així mateix, es practiquen, sota supervisió dels professionals, tots aquells exercicis que hauran de realitzar durant les quatre setmanes prèvies a la intervenció i una vegada realitzada la cirurgia. «Gràcies a aquest programa, el pacient i la persona cuidadora arriben plenament informats a la intervenció, amb més tranquil·litat i menys angoixa, i amb una millor força i to muscular, necessari per a una ràpida rehabilitació»,explica Marta Pascasio, cap del Servei de Rehabilitació de l’FSM.

Ràpida mobilització

Des de l’Hospital de Mollet asseveren que l’altre «punt clau» per a l’«èxit» del projecte ha sigut l’adaptació de la cirurgia per a una mobilització precoç, evitant el sondeig vesicular, drenatges i bloquejos motors. «Aquesta metodologia permet que la persona pugui començar a caminar i iniciar la rehabilitació postoperatòria amb més prestesa», explica el Dr. Eduard Tornero, cap del Servei de Traumatologia de l’FSM.

«Concretament, al cap de quatre hores d’haver finalitzat l’operació la persona atesa ja comença a caminar amb el recolzament de l’equip d’infermeria i l’endemà ja pot començar a pujar i baixar les escales», conclou Inés Díaz, infermera gestora de l’Àrea d’Hospitalització.

Notícies relacionades

Una vegada que la persona marxa de l’hospital ja disposa de tota la informació de les pautes que ha de seguir per a la seva recuperació. Es realitza seguiment telefònic, una visita del cirurgià postintervenció i es programa automàticament una cita de seguiment per part de l’equip de rehabilitació. Així mateix, la persona atesa disposa del canal de Youtube Recupera’t Online on pot trobar vídeos amb tots els exercicis que ha de realitzar i que prèviament ja ha practicat amb l’equip durant la sessió educativa.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Mollet Hospitals