Capturar, esterilitzar i tornar

Mollet del Vallès forma una quarantena de persones voluntàries de colònies de gats

  • «Entre el 2016 i el 2020, un total de 236 gats han sigut esterilitzats en el marc d’aquesta iniciativa», expliquen des del consistori

Mollet del Vallès forma una quarantena de persones voluntàries de colònies de gats

Ayuntamiento de Mollet

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Centre Cultural La Marineta de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) va acollir dissabte passat una formació dirigida a les persones voluntàries de les colònies de gats de Mollet, amb l’assistència de 42 persones. És una activitat inclosa en el Programa de gats de carrer, que l’Ajuntament va iniciar l’any 2016 amb l’objectiu d’esterilitzar els felins i tornar-los a la colònia. «Entre el 2016 i el 2020, un total de 236 gats han sigut esterilitzats en el marc d’aquesta iniciativa», expliquen des del consistori.

La sessió va incidir en la metodologia CER: capturar, esterilitzar i tornar. Els voluntaris han de capturar el gat i portar-lo a veterinaris de la ciutat per procedir a l’esterilització. Una vegada operat, el veterinari fa una marca a l’orella de l’animal per identificar-lo com un gat de carrer i ja esterilitzat. «L’Ajuntament finança les operacions», remarquen des del consistori.

La sessió també es va centrar en la importància de mantenir la higiene i la salubritat de les colònies. Per això, els gats s’han d’alimentar amb pinso sec i no humit per evitar atraure rosegadors i l’aigua per beure ha de ser neta i «s’ha de renovar sovint».

Notícies relacionades

La formació portava per títol Gestió integral de colònies felines i va ser impartida per l’entitat FdCATS, dedicada al benestar dels gats de carrer, en col·laboració amb l’entitat Xarxa Solidària proanimal. Es tracta de la segona formació de voluntaris que es fa en el marc d’aquest programa. La primera va ser l’any 2016, amb l’inici del projecte. La presidenta de FdCATS, Agnès Dufau –Premi Internacional de benestar felí– va reivindicar «la importància de la formació per a la cura adequada dels gats».

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO