Coronavirus

Els indicadors de Covid tornen a disparar-se a Mollet del Vallès

  • L’índex de rebrot a la ciutat està ja en 225 –cosa que suposa un risc molt alt–, mentre que dilluns passat era de 59

  • El 86% dels veïns de més de 12 anys ja han rebut la primera dosi de la vacuna i més del 84% ja tenen la pauta completa

Els indicadors de Covid tornen a disparar-se a Mollet del Vallès

ROBERT RAMOS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els principals indicadors que marquen la situació de la Covid-19 als municipis han tornat a disparar-se a Mollet del Vallès (Vallès Oriental) després de setmanes de descens. Així, en aquests moments, l’índex de rebrot a Mollet està en 225 –cosa que suposa un risc molt alt–, mentre que dilluns passat era de 59 –un risc moderat–. A més, també ha augmentat la velocitat de retransmissió (Rt), que se situa en 2,35, és a dir, que cada veí amb el virus contagia més de dues persones de mitjana.

Per municipis, al conjunt de Catalunya, els que estan amb un pitjor índex de rebrot són: Salt (331), Tortosa (325), Mollerussa (285), Vic (247), Manresa (247), Puigcerdà (239) i Mollet del Vallès (225), i són 18, una localitat més que ahir, les ciutats de més de 20.000 habitants que estan per sota de 30, el llindar de risc baix.

Tot i això, des del consistori expliquen que els efectes de les vacunes contra el coronavirus continuen notant-se a l’hospital, on divendres passat no hi havia cap persona ingressada per Covid-19. Als centres educatius de Mollet hi ha quatre grups d’alumnat de primària confinats. «En total, entre primària i secundària, hi ha 99 persones confinades i 15 de positives», remarquen des de l’Ajuntament de Mollet.

Pel que fa a les vacunacions, actualment, el 86% de la població de més de 12 anys ja n’ha rebut la primera dosi i ja en tenen la pauta completa el 84,1%, cosa que suposa que, en aquests moments, 39.822 persones ja han rebut les dues vacunes.

El virus afluixa a Catalunya

L’epidèmia de coronavirus afluixa al conjunt de Catalunya i es manté en nivells moderats, amb menor pressió als hospitals i amb indicadors que malgrat dies pujant lleugerament tornen a la baixa.

Notícies relacionades

Amb una mitjana de tres morts per Covid al dia i uns 350 casos de nous diagnòstics, l’epidèmia continua controlada i els epidemiòlegs consideren que pot mantenir-se així fins que augmenti la immunitat de grup si no arriba una nova variant que sigui més contagiosa. Amb aquestes dades, Catalunya ha decidit reobrir les discoteques aquest divendres.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO