Falta de recursos

Entitats per a persones amb discapacitat intel·lectual del Vallès Oriental exigeixen un canvi de model

  • L’objectiu és reordenar els serveis que ofereixen per crear un espai d’orientació únic per a les persones que acaben l’etapa escolar

Entitats per a persones amb discapacitat intel·lectual del Vallès Oriental exigeixen un canvi de model
1
Es llegeix en minuts

Les entitats que treballen donant serveis a les persones amb discapacitat intel·lectual a la comarca del Vallès Oriental han acordat unir forces per exigir un canvi de model i garantir que la falta de recursos no deixi ningú sense opcions d’accedir a les seves prestacions. En un comunicat, han explicat que l’objectiu és reordenar i planificar coordinadament els serveis que ofereixen per crear un espai d’orientació únic per a totes les persones que acaben l’etapa escolar.

El grup neix de la necessitat comuna de disposar d’una planificació que cobreixi totes les necessitats del cicle vital i, per a això, el primer pas serà realitzar un estudi de població per fer aflorar els casos de persones «invisibles» que estan a casa sense poder desenvolupar el seu projecte de vida.

Amb aquest estudi es proposen crear posteriorment un servei d’orientació per atendre els que acaben l’etapa escolar i les seves famílies.

Reunió amb la consellera

Les entitats –Afadis Baix Montseny, Apadis, Apindep Ronçana, la Fundació Acció Baix Montseny, la Fundació Privada Vallès Oriental (FVO), l’Institut Municipal de Serveis als Discapacitats de Mollet, el centre d’educació especial Montserrat Montero, Grupdem i Viver de Bell Lloc– han demanat, a més, una reunió amb la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, per comentar els seus objectius.

Notícies relacionades

El grup també vol reunir-se amb la Diputació de Barcelona i fer una segona reunió amb el Consell Comarcal del Vallès Oriental.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO