Seguretat ciutadana

Els accidents de trànsit van disminuir a Mollet el 2020 un 45% respecte a l’any anterior

El municipi vallesà suma ja 14 anys consecutius sense cap accident mortal

Els accidents de trànsit van disminuir a Mollet el 2020 un 45% respecte a l’any anterior

Ayuntamiento de Mollet

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El nombre total d’accidents va disminuir un 45% a Mollet del Vallès (Vallès Oriental) el 2020, any en què la mobilitat general també es va reduir a causa del confinament, respecte al 2019 i la ciutat vallesana ja suma 14 anys consecutius sense cap accident mortal en el nucli urbà. D’altra banda, segueix sense haver-hi cap punt negre d’accidentalitat a la ciutat, és a dir, no es repeteix cap accident al mateix lloc i per la mateixa causa.

Així mateix, tan sols el 2,6% de tots els accidents són amb ferits que necessiten una segona atenció mèdica. En general, «les principals causes dels accidents són la falta d’atenció, infracció o error i falta de perícia», remarquen des de l’executiu local.

Aquests són alguns de les principals dades i conclusions extretes després de la celebració de la Junta Local de Seguretat que, presidida per l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, s’ha reunit aquest dimarts 6 de juliol en format telemàtic. Durant la reunió, també s’ha valorat positivament «la tradicional bona coordinació dels diferents cossos policials que operen a Mollet», especialment durant aquest període de pandèmia.

Seguretat, convivència i civisme

L’any 2020, es van realitzar 13.714 serveis planificats, cosa que comporta un augment del 19,2% respecte a l’any anterior. Principalment es va prioritzar tot el relatiu a la salut i la seguretat de les persones durant el context Covid (confinament, mobilitat, horaris, ús responsable de l’espai públic, de l’ús de mascaretes, etc.), així com tot el relatiu a les diferents campanyes de trànsit, de convivència, civisme, tinença d’animals de companyia o establiments d’oci o comerços.

En total, la proacció i la prevenció van suposar el 80% del temps de treball. Entre proacció i reacció, es van dedicar 27.942 hores. D’altra banda, els agents cívics van portar a terme 5.000 intervencions informatives i de conscienciació en relació amb les mesures Covid.

Fets delictius

Igual com els accidents de trànsit, els actes delictius també van disminuir a Mollet notablement.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, els fets delictius es van reduir un 10,5% respecte al 2019, i entre aquests, els robatoris amb força van decréixer un 31,1%, destacant els robatoris amb força en domicilis (-50,3%), a establiments (-61,4%) i a empreses (-21,4%). Quant a les resolucions, aquestes van augmentar un 5,4%.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO