Memòria històrica

Mollet recorda les víctimes de Mauthausen en un homenatge ‘íntim’ per la pandèmia

  • S’ha fet una única ofrena floral per part dels familiars directes de les víctimes, l’alcalde de Mollet i representants de la Corporació Municipal

Mollet recorda les víctimes de Mauthausen en un homenatge ‘íntim’ per la pandèmia
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Coincidint amb la commemoració del 76è aniversari de l’alliberament del camp de concentració de Mauthausen, aquest dimecres 5 de maig s’ha fet l’ofrena floral que organitzen conjuntament l’Ajuntament i l’Associació d’Amical Mauthausen de Mollet del Vallès (Vallès Oriental).

Aquest any, no obstant, de mutu acord, l’acte ha sigut «més íntim» i s’ha fet una única ofrena per part dels familiars directes de les víctimes, l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, i representants de la Corporació Municipal, amb l’objectiu de complir les restriccions sanitàries per la pandèmia de la Covid-19.

«Aquest acte és també un missatge a les noves generacions perquè tinguin present que el que sembla que va passar fa molt temps, desgraciadament encara ho tenim massa a prop i, per aquesta raó, hem de continuar fent conscienciació, divulgació i sensibilització d’aquella etapa fosca de la nostra història», ha dit Monràs abans de recordar els cinc molletans assassinats a Mauthausen. I, en aquest sentit, l’alcalde de Mollet del Vallès ha anunciat que «estem treballant per establir un conveni de col·laboració amb Amical de Mauthausen de Catalunya» per treballar de manera coordinada.

Per la seva part, Pilar Molins, presidenta d’Amical Mauthausen a Mollet i filla d’un dels cinc molletans assassinats als camps de concentració nazis, Joan Molins, ha explicat que «aquest any no pensàvem poder fer l’ofrena per aquesta situació de pandèmia, però quan em van trucar de l’Ajuntament per fer-la de manera més íntima, se’m va eixamplar l’ànima».

Memòria històrica

L’ofrena s’ha fet davant el monument a les persones assassinades als camps nazis, a la plaça d’Amical Mauthausen.

Notícies relacionades

L’acte es repeteix cada 5 de maig, dia en què es va alliberar el camp de concentració de Mauthausen, per recordar les persones assassinades als camps nazis, especialment a les víctimes molletanes: Vicenç Bach, Pere Cuyàs, Joan Molins, Joan Tura i Antonio López Tarragona.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO