El 2003

L’acusat de matar el vigilant d’un supermercat de Mollet accepta una pena de menys de 5 anys

  • També haurà de pagar una indemnització de 132.000 als familiars de la víctima en concepte de responsabilitat civil

  • L’home acusat no va ser detingut fins al 2015, una vegada obtingut el perfil genètic de la roba que va abandonar al fugir

L’acusat de matar el vigilant d’un supermercat de Mollet accepta una pena de menys de 5 anys
3
Es llegeix en minuts

Un atracador acusat de matar a ganivetades un vigilant de seguretat durant l’assalt a un supermercat de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) el 2003 ha acceptat una pena d’una mica menys de cinc anys de presó, una condemna molt inferior als 28 anys que demanava inicialment el fiscal.

Aquest dilluns a l’Audiència de Barcelona s’ha celebrat la vista de conformitat, en la qual l’acusat –Isidro G.F.– ha acceptat l’acord entre les parts, pel qual se li imposa una pena de quatre anys i un mes de presó pel delicte d’homicidi, i de deu mesos i quinze dies de presó pel delicte de robatori amb violència i intimidació, en total, 4 anys 11 mesos i 15 dies.

Inicialment, el fiscal sol·licitava en el seu escrit d’acusació una pena de 28 anys de presó: 24 pel delicte d’assassinat amb traïdoria i acarnissament, que ha sigut rebaixat al d’homicidi en l’acord, i 4 anys més per un delicte de robatori amb violència i intimidació amb ús d’arma.

En virtut d’aquesta conformitat entre les parts, l’atracador ha sigut condemnat a més a una multa d’un mes amb una quota diària de 4 euros pel delicte de robatori amb ús de vehicle, i a pagar una indemnització de 133.000 euros en concepte de responsabilitat civil –132.000 per als familiars de la víctima i 1.000 euros per a l’establiment.

Dues persones més no identificades

L’atracament al supermercat en què va ser assassinat aquest vigilant de seguretat, i en què van participar dues persones més que mai van arribar a ser identificades, es va produir a última hora de la tarda del 18 d’octubre del 2003, si bé l’home acusat no va ser detingut fins al 2015, una vegada obtingut el perfil genètic de la roba que va abandonar al fugir.

Aquell dia del 2003, dos dels tres atracadors –el tercer es va quedar esperant en un cotxe que prèviament havien robat–, van entrar al supermercat amb la cara coberta per una bufanda per evitar ser identificats, i un d’ells –l’acusat– portava un ganivet de grans dimensions amb què va intimidar les empleades de les caixes enregistradores perquè entreguessin tots els diners.

Aquestes, segons el fiscal, van accedir a entregar els diners en vista del «temor de ser agredides», de manera que els assaltants van aconseguir obtenir durant l’atracament 1.028,92 euros.

El vigilant va mirar d’evitar el robatori

L’entrada a crits dels atracadors a l’establiment va produir una desbandada d’empleats i clients cap a la sortida del supermercat, cosa que va cridar l’atenció del vigilant de seguretat, que es va dirigir a les caixes i va intentar evitar el robatori.

En aquell moment, prossegueix el ministeri públic en el seu escrit, l’acusat va empènyer el vigilant, que va caure a terra i, «sense cap possibilitat de defensar-se –ja que li havien arrabassat l’arma defensiva–» i amb la «intenció d’acabar amb la seva vida», «li va clavar de forma reiterada el ganivet» en diverses parts del cos.

El lladre, «mogut per l’ànim d’acabar definitivament» amb la vida del vigilant, va tornar sobre els seus passos després d’haver sortit del supermercat amb el botí i es va dirigir de nou fins on hi havia malferida la víctima, que era a terra. Llavors, «li va clavar diverses ganivetades més» perquè, segons el fiscal, «desitjava provocar-li el sofriment més gran possible abans que morís»: Els «patiments» que va sofrir el vigilant van ser «molt intensos», a causa de les «nombroses ganivetades» que va rebre i que li van provocar la mort a conseqüència d’una hemorràgia aguda, afirma el ministeri públic.

Detingut dotze anys després

El dispositiu policial posat en marxa després de l’assalt al supermercat va aconseguir localitzar el cotxe utilitzat pels atracadors, que va ser abandonat poc després, però no els assaltants.

Notícies relacionades

Dotze anys després d’aquests fets, els Mossos d’Esquadra van aconseguir identificar i detenir el juliol del 2015 l’acusat de matar el vigilant, que va ingressar a la presó, tot i que un any després, el 2016, se’n va decretar la llibertat provisional amb mesures cautelars.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO