Detingut 15 anys després

A judici l’acusat d’assassinar el vigilant d’un supermercat de Mollet del Vallès el 2003

L’home no va poder ser detingut fins a 2015 i la fiscalia demana 28 anys de presó

A judici l’acusat d’assassinar el vigilant d’un supermercat de Mollet del Vallès el 2003
2
Es llegeix en minuts

L’Audiència de Barcelona jutja a partir d’aquest dilluns l’home acusat d’assassinar el vigilant d’un supermercat a Mollet del Vallès (Vallès Oriental) el 2003. L’acusat hauria clavat ganivetades mortals a la víctima en la seva fugida després d’atracar l’establiment, d’on es va emportar un botí de 1.028 euros. Malgrat no identificar l’agressor de manera immediata, la investigació oberta va permetre identificar i detenir el pressumpte autor dels fets, un home de 35 anys i veí del Prat de Llobregat. El judici se celebrarà amb jurat, i la fiscalia demanarà 28 anys de presó i una indemnització per a la dona de la víctima de 132.000 euros, a més del retorn de l’import robat al supermercat.

Els fets van tenir lloc el 18 d’octubre del 2003 al supermercat Esclat del barri de Can Borrell de Mollet del Vallès. L’acusat va irrompre a l’establiment en companyia d’un altre home i, davant els clients presents en el moment dels fets, es van dirigir a les caixes enregistradores i van exigir que li donessin la recaptació que tenien en aquell moment.

Mentre treballadors i clients fugien del local, el vigilant de seguretat va intentar parlar amb els dos atracadors, moment en què un d’ells el va atacar clavant-li una empenta que el va fer caure a terra i li va agafar la defensa reglamentària. Llavors li van clavar diverses puntades de peu i ganivetades en diverses parts del cos, i posteriorment van fugir del local.

Va tornar a apunyalar-lo

«Mogut per l’ànim d’acabar definitivament amb la seva vida, l’acusat va tornar enrere, fins al lloc on es trobava malferit el vigilant, li va clavar diverses ganivetades més perquè desitjava provocar-li el sofriment més gran possible abans de morir, i el seu sofriment va ser molt intens per les nombroses ganivetades que va rebre», afirma la fiscalia en el seu redactat.

Una vegada culminat l’atac, l’acusat, l’altre atracador i una tercera persona que es trobava al cotxe esperant-los van fugir del lloc dels fets cap a l’autopista AP-7 en direcció Barcelona, i, posteriorment, van abandonar el vehicle a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental).

Segons detalla en el redactat la fiscalia, la víctima va patir diverses ferides per les ganivetades, fins a set ferides que li van provocar lesions severes i la pèrdua d’1,5 litres de sang, cosa que va derivar en un xoc hipovolèmic i que van provocar la mort a les 21.13 h. El dispositiu policial que es va posar en marxa aquell mateix dia no va permetre localitzar els atracadors, si bé van trobar el cotxe que havien utilitzat, que prèviament havien robat.

La detenció, dotze anys més tard

Dotze anys després, no obstant, la investigació de la Unitat Central d’Homicidis i Delictes Sexuals dels Mossos d’Esquadra va aconseguir identificar i detenir l’acusat de l’assassinat, que llavors tenia 35 anys i era veí del Prat de Llobregat. No obstant, el maig del 2016 se’n va decretar la llibertat provisional amb mesures cautelars, entre les quals hi havia trobar-se sempre a disposició de l’autoritat judicial.

Notícies relacionades

La fiscalia demana una indemnització de 132.000 euros per a la dona de la víctima, així com el retorn dels 1.028,92 euros robats al Grup Bon Preu, a més d’una pena de quatre anys de presó pel delicte de robatori amb violència i intimidació i vint-i-quatre pel d’assassinat amb traïdoria i acarnissament.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO