Espai públic

Mollet retira els nius d’erugues processionàries detectats en diferents punts de la ciutat

L’arribada de la primavera implica el descens dels bitxos que durant hivern es concentren a les copes dels arbres

Mollet retira els nius d’erugues processionàries detectats en diferents punts de la ciutat
1
Es llegeix en minuts

Amb l’arribada de la primavera, les erugues processionàries que es concentren en bosses durant l’època hivernal a la part superior dels arbres, comencen a baixar a terra. Aquest fet suposa un perill per a les persones i animals domèstics si les toquen. Per aquesta raó, l’Ajuntament de Mollet del Vallès ha realitzat mesures proactives per eliminar aquestes concentracions.

Així, el consistori ha senyalitzat les zones afectades i les que poden ser sensibles a la processionària, ha retirat les bosses d’erugues on es concentren abans de l’arribada de la primavera, ha instal·lat anells de captura de les erugues perquè no arribin a terra i mira d’afavorir la biodiversitat i la presència dels ocells que se les poden menjar.

De fet, el treball dels serveis municipals ve de lluny: durant els mesos d’octubre i novembre del 2020, els serveis tècnics municipals van anar fent controls preventius per monitoritzar la presència de la processionària del pi, tant als pins com els cedres de la ciutat.

En aquells llocs on es van detectar bosses, es va procedir a eliminar de manera mecànica. En controls posteriors es va constatar que l’actuació havia sigut eficaç. Ara, en l’època de l’any on poden sortir les erugues de processionària, s’està fent una nova revisió per eliminar aquells nius de processionària detectats que hagin pogut sobreviure al primer tractament.

Recomanacions a la ciutadania

Notícies relacionades

Entre les recomanacions que l’Ajuntament fa a la ciutadania en relació amb aquesta casuística hi ha: no tocar ni acostar-se a les erugues, no deixar que els animals domèstics s’hi acostin i, en cas de reacció al·lèrgica, sol·licitar atenció mèdica. A més, si no està senyalitzada la presència d’aquestes erugues, el consistori demana a la ciutadania que avisi immediatament l’Ajuntament a través de l’aplicació Civiwaste.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Animals