CLATELLADA A BCN

Cancel·lat el Mobile World Congress de Barcelona pel coronavirus

GSMA suspèn el congrés després de la caiguda d'expositors que no volen exposar els seus treballadors

cancelado mobile / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Mobile de Barcelona ha sigut cancel·lat per l’amenaça del coronavirus xinès, que ja ha causat més de 1.100 morts, segons Bloomberg. GSMA, l’empresa organitzadora de la fira de mòbils mundial més gran i que s’havia de celebrar a Barcelona entre el 24 i el 27 de febrer, ha decidit suspendre el certamen després del rosari continuat de baixes d’expositors i les incerteses generades entorn del brot pel coronavirus i el temor d’un massiu contagi entre els assistents. 

Les últimes notícies sobre les baixes d’expositors han avançat la decisió de l’organització, que tenia previst celebrar un consell d’administració aquest divendres per tractar la qüestió. Una de les qüestions més polèmiques són els costos de la cancel·lació, qui se’n fa càrrec i si aquests estan coberts per les companyies d’assegurances, segons fonts del sector.   

Les últimes empreses que han decidit donar-se de baixa de la fira han sigut les operadores Deutsche Telecom, Orange (el seu primer executiu, Stéphane Richard, és alhora el president del consell de GSMA) i British Telecom al capdavant. La seva decisió ha dinamitat finalment l’objectiu de celebrar la fira. Ja havien anunciat la seva baixa firmes com Amazon, Rakuten, Nokia, Ericsson, Sony, Facebook, Intel, AT&T, Vivo i LG.

El congrés de telefonia mòbil més important del món esperava rebre en aquesta pròxima edició 110.000 visitants de fins a 200 països, 3.000 expositors, 8.000 consellers delegats i alts càrrecs i delegacions de 170 governs. 

Gairebé 500 milions d’euros

Notícies relacionades

L’impacte econòmic del MWC es preveia de fins a 492 milions d’euros, amb la creació de 14.100 llocs de treball temporals. Segons dades del congrés, entre el 2006 i 2020 l’impacte total ha sigut de 5.300 milions d’euros i l’ocupació temporal creada pujaria fins als 128.200 casos.

Alhora que el MWC, se celebraven a Barcelona 4 Years from Now (4YFN), el saló dedicat a les ‘start-ups’, i el programa YoMo, dedicat als nens. En l’edició d’aquest any, la número 14 de les celebrades a Barcelona, s’havia previst celebrar xSide, un espai de creativitat i música organitzat conjuntament amb el festival Sónar, entre el 24 i el 27 de febrer, destinat als participants en el MWC i el 4YFN, amb l’actuació de ‘dj’ i artistes de primera línia del món de la música electrònica, com Richie Hawtin.