PER PRECAUCIÓ

Sis firmes xineses no desfilaran a París pel coronavirus

Masha Ma, Shiatzy Chen, Uma Wang, Jarel Zhan, Calvin Luo i Maison Mai no podran presentar les seves col·leccions durant la pròxima setmana de la moda

lmmarco37020646 par30 paris  francia  24 01 2017   la modelo francoestadouni200212130450

lmmarco37020646 par30 paris francia 24 01 2017 la modelo francoestadouni200212130450 / ETIENNE LAURENT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sis firmes xineses han decidit no participar a la Setmana de la Moda de París, que començarà el 24 de febrer, davant de l’expansió del virus. Així ho ha confirmat la Federació d’Alta Costura i Moda. «Els creadors Masha Ma, Shiatzy Chen, Uma Wang, Jarel Zhan, Calvin Luo i Maison Mai no podran presentar les seves col·leccions a París durant la pròxima setmana de la moda», ha explicat un portaveu de la FHCM, per les seves sigles en francès. Les sis firmes tenen els seus tallers a Xangai, Taiwan i altres llocs de la Xina continental.

La Federació treballa ara amb elles per oferir-los les seves plataformes de comunicació de manera que «puguin compartir durant aquest període, a França i a l’estranger, el treball que esperaven presentar», va afegir la font. «Creiem que és la decisió més apropiada després d’una profunda reflexió i consideració. Ens centrarem en un nou format per comunicar la presentació de la nostra nova col·lecció», ha explicat en un comunicat el conseller delegat de Shiatzy Chen, Harry Wang.

Notícies relacionades

Shiatzy Chen, coneguda per combinar l’estil oriental i occidental en passarel·la i haver vestit actrius com Eva Longoria, Jessica Alba o la cantant Lady Gaga, va anunciar de forma individual la seva cancel·lació. Les desfilades d’aquestes marques ja havien sigut incloses al calendari oficial de la FHCM per presentar les seves col·leccions tardor-hivern el 2021 en la setmana de la moda ‘prêt-à-porter’, que se celebra a París del 24 de febrer al 3 de març.

A Nova York, Londres i Milà, els organitzadors de les setmanes de la moda que se succeeixen durant el febrer han anunciat també que més d’un centenar de compradors i estilistes xinesos, el principal client del luxe a escala global, no aniran a les seves passarel·les en aquesta edició.

Temes:

Moda