Virus de Wuhan

Les morts per coronavirus es disparen a la Xina: 1.310 morts

Així ho va donar a conèixer la Comissió Nacional de Sanitat del país asiàtic

Medical workers in protective suits move a patient at an isolated ward of a hospital in Caidian district following an outbreak of the novel coronavirus in Wuhan, Hubei province, China February 6, 2020. Picture taken February 6, 2020. China Daily via REUTERS  ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. CHINA OUT.

Medical workers in protective suits move a patient at an isolated ward of a hospital in Caidian district following an outbreak of the novel coronavirus in Wuhan, Hubei province, China February 6, 2020. Picture taken February 6, 2020. China Daily via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. CHINA OUT. / CHINA DAILY (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les morts pel coronavirus a la província de Hubei, focus de l’epidèmia que atemoreix la Xina, han augmentat les últimes 24 hores en 242 fins a arribar a les 1.310 persones mortes, va informar la Comissió Provincial de Salut d’aquesta regió centre-oriental del país.

Això representa, amb gran diferència, el nombre més elevat de morts registrada en un sol dia a la província, que guardava el rècord de defuncions des del 10 de febrer amb 103.

En les últimes 24 hores fins a la mitjanit de dimecres s’han comptabilitzat, a més, 14.840 nous casos de la infecció a Hubei, on, segons la Comissió Provincial de Salut, s’ha adoptat una nova metodologia que inclou en els càlculs «aquells pacients que han sigut clínicament diagnosticats».

Fins ara els pacients es confirmaven per uns tests realitzats amb uns equips que escassejaven a la província i ara els metges tindrien més atribucions per poder confirmar un cas.

Tot i que les autoritats provincials no han proporcionat gaires més detalls sobre els nous criteris per comptabilitzar els malalts, les noves mesures permetran «als pacients rebre un tractament a temps», va indicar la comissió en un comunicat.

La setmana passada les autoritats sanitàries de Hubei havien assenyalat que començarien a reconèixer els resultats de tomografies computeritzades per confirmar les infeccions, cosa que permetria als hospitals aïllar més ràpidament els pacients.

Dimecres, els nous casos confirmats per la comissió provincial van ser els 1.638, mentre que els morts van ascendir a 94, unes xifres molt diferents dels 14.840 nous infectats i 242 morts reportats.

Notícies relacionades

Mentrestant, la Comissió Nacional de Salut, que ofereix habitualment les dades diàries de tota la Xina a les 8 del matí hora local (00.00 GMT), encara no havia comunicat al migdia les xifres actuals, per la qual cosa es desconeix si aplicarà els mateixos nous criteris de comptabilitat que la de Hubei.

Les últimes dades facilitades dimecres a nivell nacional van situar en 1.113 el nombre de morts i en 44.563 el d’encomanats en tot el país.