CITA TECNOLÒGICA

Comença el desembarcament de personal d'empreses per al Mobile World Congress 2019

Els preparatius al recinte firal de Gran Via ja han començat

zentauroepp42299968 a banner of the mobile world congress is seen at the entranc180225164119

zentauroepp42299968 a banner of the mobile world congress is seen at the entranc180225164119 / YVES HERMAN

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Queda encara més d’una setmana per a l’inici del Mobile World Congress (des d’aquest any, només MWC) de Barcelona, però ja hi ha activitat al recinte firal de Gran Via. El desembarcament d’alts executius encara no ha començat, però sí el de personal tècnic de les empreses principals, que tenen una important missió: comprovar el muntatge dels estands.

Les grans empreses del sector dediquen desenes de milers d’euros a preparar grans estands on acolliran no només els seus executius, sinó convidats i clients de tot el món.  Aquest any hi haurà més de 2.400 expositors, i l’activitat a Gran Via ja és intensa, en especial entre les empreses amb grans estands. "Cal transportar tot el material, molt material ve d’Àsia, i tot ha d’estar preparat amb temps", expliquen des d’una companyia que comptarà amb uns 1.000 metres quadrats d’exposició.

Actualment, treballen ja centenars de persones al recinte de Gran Via, tot i que el nivell màxim d’activitat arribarà la setmana que ve per deixar preparats els 100.000 metres de recinte firal per a l’obertura de dilluns, 25 de febrer. Aquest any a fira s’espera la visita d’almenys 107.000 congressistes, i suposarà un impacte econòmic de 473 milions d’euros.

Notícies relacionades

A l’esmentada inauguració tornarà a acudir aquest any el rei Felip VI, que també va participar en l’obertura de la fira en l’edició passada. Fonts del sector asseguren que, com cada any, també se celebrarà el tradicional sopar de benvinguda el diumenge previ a la fira, on també acudirà el monarca.

D’altra banda, sindicats de Mossos d’Esquadra i el moviment MosSOS faran una campanya coincidint amb el congrés consistent a entregar als assistents a la cita informació sobre la "falta d’efectius" al cos. En un comunicat, el sindicat Csif va explicar que repartiran un fullet en el qual advertiran dels "greus problemes que pateix Catalunya a causa de la nul·la política de seguretat i la falta d’efectius i de material" i en el qual avisaran que "no existeixen garanties fermes de protecció davant dels delictes contra el patrimoni i les persones" que es puguin produir entorn del congrés.