Col·labora:

Millora urbanística a Sants

L’ajuntament dona via lliure al projecte del futur parc de Can Batlló

El projecte costarà 24,8 milions i preveu una zona verda de 26.000 metres quadrats

Barcelona 22 07 2020  Derribo de Can Batllo  en Sants  FOTOGRAFO SERGI CONESA

Barcelona 22 07 2020 Derribo de Can Batllo en Sants FOTOGRAFO SERGI CONESA

1
Es llegeix en minuts

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha donat via lliure al projecte de futur parc de Can Batlló, al districte de Sants, que tindrà un gran bosc i un canal gràcies a un projecte que preveu naturalitzar inicialment 26.000 metres quadrats de zona verda. Segons un comunicat del consistori, amb l’aprovació del projecte s’obre el període d’exposició pública perquè la ciutadania el pugui consultar i presentar al·legacions, després de la qual cosa s’adjudicarà perquè comencin els treballs, que duraran uns 14 mesos. El començament de l’actuació urbanística s’espera entre finals d’aquest any i principis del 2022.

La inversió total prevista és de 24,8 milions d’euros, dels quals 12,3 seran per a una primera fase, una suma que inclou els 5,2 milions que aportaran els propietaris de les parcel·les privades en concepte de càrregues urbanístiques associades.

El nou parc, situat a l’antic recinte fabril del barri de la Bordeta, comptarà amb un bosc d’espècies autòctones i una zona aquàtica que el recorrerà longitudinalment, així com amb una gran esplanada central i una zona àmplia tancada per als gossos.

Més endavant, també es construirà una àrea de jocs infantils al costat de la futura escola del carrer Parcerisa, un ‘skatepark’, un espai amb amfiteatre i una font ornamental. 

Notícies relacionades

Quant a la combinació de zones construïdes i zona verda, està previst que part de les façanes dels blocs 9 i 12, actualment en procés de demolició, es conservaran per integrar-les com a elements de jardí, instal·lant a l’interior les pistes esportives i els jocs infantils, respectivament, i obrint-les com a espai de pas i trànsit. Així mateix, s’instal·laran sistemes per al creixement de plantacions de plantes enfiladisses als espais interiors, els pilars i les parets. La gran esplanada central es configurarà com un gran prat poblat d’arbres amb camins i amb una vegetació més baixa perquè es puguin continuar veient les façanes de les naus rehabilitades.

En una segona fase d’execució està prevista la urbanització del parc amb l’obertura de vials i places. El projecte preveu en aquesta fase una segona àrea de jocs infantils, que inclou la zona de ‘skate’, i una font de gran format.