Col·labora:

TRIBUNA

Alternativa real i d'èxit

1
Es llegeix en minuts
Antonio Poveda
Antonio Poveda

Vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB

ver +

Aquest octubre celebrem, amb èxit, el primer aniversari de la T-Verda metropolitana. Creada per l’AMB el 2017, ofereix tres anys de transport públic gratuït als qui desballestin un vehicle contaminant. Una alternativa per al canvi. Un any després del seu naixement, les més de 200 targetes concedides cada mes confirmen l’efectivitat de la mesura i la bona acollida per part de la ciutadania.

En total, hem aconseguit retirar de la circulació més de 2.500 vehicles contaminants i eliminar les seves emissions, que perjudiquen directament la salut pública. Demostrem, així, que aquest títol ens està permetent traspassar usuaris del vehicle privat al transport públic, impulsant i fent real el canvi d’hàbits en la mobilitat diària de la metròpolis.

I tot i que encara queda per aconseguir un aire net i saludable, dia a dia anem creant nous serveis i potenciant els ja existents per establir una veritable mobilitat sostenible. I ho fem oferint alternatives reals per facilitar el canvi d’hàbits dels nostres conciutadans.

Notícies relacionades

A més, l’èxit de la T-Verda també contribueix decisivament a la implantació de la Zona de Baixes Emissions, amb les restriccions de circulació que comporta per als vehicles sense etiqueta ambiental de la DGT. Cal recordar que, a partir de l’1 de desembre del 2018, aquestes restriccions també afectaran les motos en casos d’episodi de contaminació atmosfèrica. I que, a partir del 2020, les restriccions seran permanents de dilluns a divendres.

Antoni Poveda. Vicepresident de Mobilitat i Transports de l’AMB