Col·labora:

Noves eines

1
Es llegeix en minuts
Jaume Collboni
Jaume Collboni

Portaveu del PSC a l'Ajuntament de Barcelona.

ver +

Les grans metròpolis estan sotmeses a canvis d’abast global. El context socioeconòmic que se’n deriva, així com l’augment de desigualtats i d’exclusió, porten a afrontar amb instruments nous els reptes dels ciutadans que hi viuen.

Avui, les estructures de govern metropolitanes es converteixen en elements clau per impulsar la competitivitat, el desenvolupament sostenible, la mobilitat, la preservació del medi ambient i la qualitat de vida de la ciutadania.

Les xifres positives que registra l’AMB pel que fa a l’activitat econòmica, el PIB, i les taxes d’ocupació no ens han de fer perdre de vista l’horitzó.

Durant mesos, la Taula ha proposat accions per enfortir el teixit econòmic i empresarial, i ha creat oportunitats per al creixement, sota criteris de desenvolupament inclusiu i sostenible.

Unes propostes que necessiten nous instruments de gestió i coordinació. Així, amb l’Agència de Desenvolupament Econòmic, organisme propi de l’AMB, les polítiques d’ocupació i de promoció econòmica dels municipis metropolitans es trobaran en una millor posició a l’hora de connectar i col·laborar amb altres institucions del territori, així com amb altres àrees metropolitanes de fora del país.

Notícies relacionades

L’Agència afronta, entre altres, els projectes d’internacionalització de l’economia, de captació d’inversions, d’aprofundiment de la visió de la marca Barcelona i de reindustrialització. 

Jaume Collboni, vicepresident de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB