Col·labora:

Sumant alternatives per al canvi

1
Es llegeix en minuts
Antonio Poveda
Antonio Poveda

Vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB

ver +

Des d’Europa ens segueixen cridant l’atenció pels alts nivells de contaminació de l’aire, que afecten directament la salut pública. Només amb mesures potents i solucions alternatives reals per reduir l’ús del vehicle privat podem facilitar el canvi d’hàbits entre la ciutadania i crear una metròpolis més sostenible i amb un aire més net.

Amb la posada en marxa del servei d’aparcaments d’intercanvi metropolitans, seguim ampliant aquesta llista d’alternatives i solucions. Amb les primeres proves pilot, a Castelldefels i Sant Joan Despí, facilitem places d’aparcament preferent per a usuaris del transport públic al voltant de les estacions ferroviàries, amb l’objectiu final de promoure desplaçaments més sostenibles.

L’estreta col·laboració amb els ajuntaments, sumat a les facilitats de les noves tecnologies, és clau per posar en marxa, amb èxit, aquests serveis de proximitat. També la coordinació i la col·laboració amb la resta d’operadors, com hem fet en aquest cas amb Renfe.

Notícies relacionades

En aquest sentit, si bé estem demostrant el nostre ferm compromís amb aquest tipus de mesures, també és cert que no ho podem aconseguir sols. Fan falta més compromisos. L’estat hauria de presentar un pla d’actuacions per combatre la contaminació atmosfèrica de forma decidida en les grans àrees metropolitanes, a més d’establir una llei de finançament del transport públic, com tenen la majoria dels països d’Europa.

Antoni Poveda, Vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB

Temes:

Trànsit