Col·labora:

Contra l'atur i la precarietat

1
Es llegeix en minuts
Jaume Collboni
Jaume Collboni

Portaveu del PSC a l'Ajuntament de Barcelona.

ver +

A Barcelona un terç dels joves de menys de 30 anys són, com a molt, mileuristes; la meitat de les persones assalariades cobren menys de 22.000 euros bruts anuals; l’atur de llarga durada castiga durament la població de més edat.

Estudi rere estudi es demostra que la crisi encara es fa notar en forma d’atur i precarietat laboral al nostre país i que són moltes les famílies que, calculadora en mà, han de fer autèntics equilibris per arribar a final de mes.

Des de l’Àrea Metropolitana de Barcelona volem reactivar l’economia fent-la atractiva per a les inversions, tant locals com estrangeres. Una de les claus per aconseguir-ho és posar en valor tot el llegat industrial i els serveis vinculats.

Per això prioritzem eines com la formació professional, que és garantia d’una indústria sòlida i competitiva. Els nostres esforços també passen per la concertació publicoprivada, creant sinergies entre les empreses i els centres d’investigació i les universitats, origen de la innovació, que ens permetrà anar un pas més enllà.

Notícies relacionades

Conceptes com la Indústria 4.0 i l’economia circular, que fins fa poc no eren més que un model teòric, avui formen part de totes les estratègies de desenvolupament econòmic que posem en marxa, i que en un futur culminaran amb la creació de l’agència de Desenvolupament Econòmic de l’AMB. Reconec que no hi ha cap recepta màgica però sí el ferm compromís de la institució a treballar per millorar la vida dels ciutadans i en això ens hi deixem i ens hi deixarem la pell.

Jaume Collboni, vicepresident de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB

Temes:

Pobresa Atur