EL TEXT I LA TEXTA

La Patrulla Canina

Tan sols amb una trucada, Ryder envia els gossos a casa del president Pujol, comencen a rastrejar l'habitació del primogènit i hi troben el que la Guàrdia Civil mai seria capaç de veure

zentauroepp38216608 mas periodico patrulla canina170428183223

zentauroepp38216608 mas periodico patrulla canina170428183223

2
Es llegeix en minuts
Juan Carlos Ortega

Els casos de corrupció que coneixem diàriament cada vegada són més lletjos i resulta inevitable que ens envaeixi el desencant. Per més que intentem que la política no ens afecti, acaba instal·lant-se en nosaltres una cosa que s'assembla molt a la tristesa.

Li he donat moltes voltes per aconseguir trobar una solució. He llegit i he consultat els que en saben i tot sembla extraordinàriament complex. Per això, després de molt pensar, he arribat a la conclusió que els únics que poden acabar amb la corrupció és la Patrulla Canina.

Si vostès tenen nens, sabran del que els parlo. Es tracta dels personatges d'una sèrie canadenca de dibuixos animats que jo miro amb el meu fill Ulises i en què tot problema, per greu que sigui, és solucionat eficaçment per un simpatiquíssim grup de gossos.

Ryder, un nen de 10 anys, detecta un problema i de seguida truca mitjançant una mena de telèfon mòbil ultratecnològic als gossos, que estan entrenats per a qualsevol contingència. Els animals es diuen Chase, Marshall, Rubble, Rocky, Zuma i Skye, i es posen en marxa, molt feliços, cada vegada que el noi els truca, perquè per a ells suposa una immensa alegria ajudar en el que sigui.

Tot transcorre en una preciosa ciutat que es diu Bahía Aventura, en la qual una dona que es diu Goodway exerceix d'alcaldessa. Si per als espectadors de La Sexta, Finlàndia és un exemple de totes les coses positives, Bahía Aventura té idèntica consideració entre els nens espectadors de Clan TV.

¿Per què tot va bé a Bahía Aventura? Senzillament perquè aquells animals ho solucionen tot. Hauríem de portar-los a Espanya i quan els Pujol facin coses dolentes, Ryder, amb tan sols una trucada, envia gossos a casa del president, comencen a rastrejar l'habitació del fill primogènit, ensumant armaris, calaixos i calçotets i els asseguro que troben el que la Guàrdia Civil mai seria capaç de veure. En menys de 10 minuts, la justícia reuniria totes les proves necessàries per enviar a Soto del Real qualsevol membre de la família implicat en coses desagradables.

Amb la Patrulla Canina, Ignacio González hauria acabat a la presó ja fa bastant de temps. Si Chase, Marshall, Rubble, Rocky, Zuma i Skye haguessin flairat amb els seus morros de colors el Canal de Isabel II, les coses haurien anat molt més ràpides.

Notícies relacionades

Ara que Esperanza Aguirre ha dimitit, proposo al Partit Popular que el nen Ryder ocupi el seu lloc. No necessita ni despatx. Ell està passejant per la ciutat a totes hores, sempre està atent a tot, i per això mai podria ser acusat d'«invigilant».

De debò, que vinguin els gossos. Encara més; que els clonin, que Espanya s'ompli de centenars de milers de patrulles canines, diverses per comunitat autònoma. Demostrem que si el gos és el millor amic de l'home, també ha de ser el pitjor enemic del corrupte. H