fàbrica de 'start-ups'

Mutter, l'últim 'venture builder' a arribar a Barcelona

Christian Rodríguez, Guillermo Gaspart i Carlos Galí són alguns dels impulsors de la iniciativa

La firma acaba d'aixecar 500.000 euros, amb què preveu llançar tres nous projectes

zentauroepp51014889 economia entrevista amb el fundador i el director general de191122093149

zentauroepp51014889 economia entrevista amb el fundador i el director general de191122093149 / Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
Guillem Tapia

Mutter ha sigut l’última fàbrica de ‘start-ups’ que s’ha instal·lat a Barcelona. Es tracta d’un projecte que es va iniciar fa menys d’un any impulsat per diversos emprenedors reconeguts com ara Christian RodríguezGuillermo Gaspart i Carlos Galí. «Ens definim com una ‘pre-corporate venture builder’. Això significa que llancem al mercat projectes alineats amb les necessitats de grans empreses per, eventualment, donar-los entrada en el capital de les nostres start-ups», comenta Rodríguez. Christian Rodríguez és fundador de l’‘start-up’ Byhours –juntament amb Guillermo Gaspart– i membre del consell d’administració deHawkers, entre altres iniciatives. Quant a la parcel·la executiva de Mutter, Cristian Pujó és el director d’operacions i s’encarrega de la gestió diària del ‘venture builder’.

Mutter –que significa ‘mare’ en alemany– està gestant tres empreses emergents de tres sectors diferents en aquests moments. El projecte que fa més temps que està en actiu és Advancing, una empresa fintech que avança als propietaris d’immobles de lloguer un any de les rendes del seu llogater en un únic pagament a canvi d’una comissió. Una altra de les ‘start-ups’ és Habemus Pro, que comercialitza un servei de gestió digital del lloguer i una assegurança de la llar. Finalment, en les pròximes setmanes sortirà al mercat Grenlàndia, una firma que ha desenvolupat una tecnologia per al transport  de mostres mèdiques en fred a través de neveres amb una patent pròpia en curs. 

Notícies relacionades

Actualment Mutter compta amb una plantilla de 18 persones a les seves oficines del carrer Sant Vicenç, albarri del Raval de la capital catalana. Aproximadament dos terços dels empleats treballen per a la matriu i les seves tres ‘start-ups’ indistintament, mentre que la resta dels treballadors es dediquen en exclusiva a algun dels projectes. Els professionals són de perfils diversos i l’equip està format per desenvolupadors de negoci, dissenyadors, experts en màrqueting i programadors, entre d’altres.

Mutter es va posar en marxa amb 250.000 euros aportats per diferents inversors privats. Recentment, el venture builder ha realitzat una ampliació de capital de 500.000 euros –subscrita pels mateixos accionistes que ja formaven part de la societat– que s’utilitzaran per impulsar tres nous projectes