Digitalització de la pime

Quipu aixeca 2 milions i fitxa nou líder

Dan Kragt, procedent de TMF, agafa les regnes de la firma.

L'empresa preveu doblar la seva facturació durant aquest exercici i el següent

img 0945

img 0945

1
Es llegeix en minuts
Guillem Tapia

Nou director general i injecció de capital de 2 milions d’euros per a Quipu, una ‘start-up’ barcelonina que ajuda a digitalitzar i automatitzar la gestió administrativa financera de les pimes. Dan Kragtprocedent de la multinacional dedicada a la gestoria TMF, agafa les regnes de la firma. Els diners de l’ampliació de capital –aportat per inversors internacionals la identitat dels quals no s’ha revelat– es destinaran a perfeccionar el software i a «escalar les vendes i les operacions per aconseguir un creixement exponencial», tal com indica el mateix Kragt.

Accelerar l’expansió de l’empresa serà clau per complir el seu objectiu de doblar la facturació durant aquest any i també el 2020, si bé la companyia es reserva la xifra de negoci exacta que preveu assolir. Una altra de les palanques de creixement serà la internacionalització. «La nostra solució no depèn d’una normativa comptable concreta i ja és multilingüe, per la qual cosa adaptar-la a nous mercats serà relativament senzill», apunta Kragt.

Notícies relacionades

La plataforma de Quipu permet registrar tots els moviments econòmics rellevants d’un negoci. No obstant, el seu principal objectiu no és automatitzar completament la comptabilitat de les empreses, sinó facilitar al màxim la relació entre les companyies i les seves assessories comptables externes per permetre’ls treballar amb les mateixes dades. Quipu permet digitalitzar i comptabilitzar automàticament els tiquets i factures i sincronitzar tots els comptes bancaris d’un negoci, entre altres funcionalitats. Actualment la plataforma de la ‘start-up’ –que compta amb una plantilla de 50 persones– té 30.000 usuaris registrats i és utilitzada per més de 200 gestories.

Quipu pertany al grup Itnig, especialitzat en la creació d’‘start-ups’. És habitual que quan el projecte d’un venture builder com Itnig ‘s’enlaira’ s’esculli una persona aliena a l’organització per pilotar l’empresa, com ha passat amb el fitxatge de Kragt per Quipu.