Living abroad

Albert Gual: el lampista del segle XXI

Aquest jove català és actualment el director de l'oficina de representació de Lamp a Dubai per a tot Orient Mitjà i l'Índia

albert-gual

albert-gual

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

Quan Albert Gual passejava el seu pal d’hoquei pels camps de Terrassa, Siena, Melbourne i Ginebra no tenia al cap que acabaria venent tecnologia i sistemes d’il·luminació tècnica des de Dubai (Emirats Àrabs). Aquest jove català va compaginar la seva carrera de periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) amb l’esport d’elit, la qual cosa li va permetre viatjar pel món; un dels motius pels quals va estudiar periodisme i que, indirectament, l’ha portat a ser director de l’oficina de representació de Lamp a Dubai per a tot Orient Mitjà i l’Índia.

«El meu somni era ser reporter internacional. M’agrada l’emprenedoria, els idiomes, els entorns multiculturals, la mobilitat...», explica. Gual va acabar la carrera i màster el 2011, i després va desembarcar de nou a Barcelona i es va trobar amb les moltes dificultats i les poques oportunitats que regeixen el mercat laboral espanyol en relació amb una professió com la de periodisme. És per això que va decidir donar una volta a la seva formació i cursar estudis de comerç internacional.

Això el va portar a començar a treballar per a Lamp a la seva seu a Terrassa, dins de la divisió d’Europa i l’Àfrica. Aquesta empresa de seu egarenca i més de 40 anys de trajectòria es dedica a la fabricació i instal·lació d’il·luminació tècnica i arquitectònica. Segons les seves últimes dades publicades en la seva memòria corporativa, Lamp dona feina a 175 treballadors a tot el món i ha distribuït més de 600.000 lluminàries als 70 països on opera. Aquesta empresa està integrada a la multinacional Nordeon Group, un dels fabricants més grans del món de sistemes d’il·luminació, amb seu a Holanda.  

«Estem passant de ser simples fabricants de lluminàries a ser proveïdors de serveis, en què el producte que oferim és només una part indispensable de tot el conjunt. La tecnologia juga un rol molt important i imprescindible per diferenciar-se de la competència i posicionar-nos en el mercat», explica.

Notícies relacionades

I de Terrassa no va tardar a fer el salt a Dubai, una ciutat aixecada en pocs anys i on el 80% dels seus habitants són d’origen estranger, característiques que li han permès trobar el caldo de cultiu perfecte per a les seves inquietuds de joventut. Una regió estratègica, amb ciutats com Dubai, Doha, Riad o Kuwait, on Gual troba projectes de molt ambiciós creixement on vendre els serveis de Lamp.

 «La intel·ligència artificial també s’ha instal·lat en la nostra indústria, la qual cosa ens permet que mitjançant sensors puguem recopilar una quantitat inimaginable de dades, que una vegada analitzades, es poden fer servir per a diverses finalitats, com per exemple informar-nos, senyalitzar, protegir-nos o promocionar coses, entre d’altres», explica Gual.

Temes:

Emprenedors